Brooks B-17 Imperial Zadel - Zwart

€ 110,00 € 94,90

Bespaar 14% (-€ 15,10)

3-5 Werkdagen

Specificaties Brooks B-17 Imperial Zadel - Zwart

  • Rails: Steel.
  • Centrale cut-out.
  • Leer gespannen over metalen structuur.
  • Aanspan-systeem met leren straps om de ideale form van de zadel to controleren.
  • Achter clips die het mogelijk maken om een traditionele Engelse stijl fiets tas te plaatsen.
  • Afmetingen: Lengte 275mm x Breedte 165mm x Hoogte 65mm.
  • Pasbaar op elke zadelpen met twee railsen.
  • Gewicht: 530 grs.

Omschrijving

De Brooks B17 Imperial zadel is voorzien van een centrale cut-out, eerst ontworpen door Brooks meer dan 100 jaar geleden. De “geregistreerde cuttting”, zoals te lezen is in de 1890 catalogus, is “een zekere preventie voor de druk op de perineum”. Deze zadel is identiek aan de populaire B17, ideaal voor lange afstand sport routes, maar met een geribbelde snijwerk ideaal voor vele uren op de fiets te zitten.

Met de zadel komen gekleurde straps om de flappen aan te passen en een sleutel om de frame aan te spannen wanneer het leer wat los komt door gebruik. De B17 Imperial Finish is spectaculair, de materialen van top kwaliteit en dit allemaal same is bewijs waarom dit legendarisch is. Huid, chroom, klinknagels, alles straalt van de kwaliteit en goeie smaak. Gemaakt in Engeland.

Imperial Serie. Levenslang comfort dankzij de cut-outs dat de druk vermindert op het perineum:

J.B Brooks & Co ontwikkelde als eerste zadels met “geregistreerde cutting, een zekere preventie voor de druk op de perineum”. Dit ingenieuze oplossing voor een probleem dat nog steeds bekend is met fietsers van vandaag ging uit de productie in de jaren 1950. We hebben echter onlangs deze ontwerp functie herrezen, de herinvoering van de verfijnde versies van de “geregistreerde cutting” op sommige modellen. Onze Imperial zadel bieden nogmaals deze verbeterde oplossing voor perineum gevoelloosheid, met speciale oplossingen voor mannen en vrouwen.

Over Brooks

De geschiedenis van het befaamde Britse zadelmerk Brooks start al in 1865: een jongeman van slechts 19 jaar oud zou ´één van die nieuwbakken fietsen´ gekocht hebben die was uitgerust met een houten zadel dat erg pijnlijk was. Toevallig maakte zijn vader leren zadels voor paarden. Dus begon de jongen, beter bekend als John Boultbee Brooks, in zijn vader´s werkplaats een comfortabel zadel van leer te ontwerpen, wat buigzamer als duurzamer was dan zijn houten voorganger. Enkele maanden later was Brooks een feit en de rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis.

Brooks ervaring in het maken van zadels gaat nog steeds terug naar het begin en is ongeëvenaard door geen enkel ander merk in de wereld. Ook tegenwoordig worden de zadels namelijk gemaakt met hetzelfde uitgangspunt als waarmee gestart werd; kwaliteit staat voorop, zowel in materiaal als in fabricatie. De leren zadels zijn naast enorm comfortabel ook een lust voor het oog.

Andere producten van Prostaatzadels

Klanten die Brooks B-17 Imperial Zadel - Zwart kochten, kochten ook

Klanten die Brooks B-17 Imperial Zadel - Zwart kochten, kochten ook