Fixie fietsen

Fixie fietsen

100 producten

Pagina
per pagina

Fixie fietsen

100 producten

Pagina
per pagina

Welke fixie fiets raden we aan voor in de stad?

De Fixie fiets is een belangrijk icoon geworden voor de fietscultuur in de steden. Dit type fiets heeft een vast tandwiel en dus maar één versnelling en onderscheidt zich hiermee van de rest. 

Maar hoe kies je nu de juiste fiets? Ten eerste is het goed duidelijk te krijgen of we een fixed gear fiets willen met een vast tandwiel of een single speed fiets met een freewheel (waarmee het wiel blijft draaien, ook wanneer je stopt met trappen).

Ook is het belangrijk te bedenken hoe we de fiets gaan gebruiken in combinatie met de omgeving waarin we wonen. Over het algemeen hebben de klassieke fixie fietsen namelijk geen remmen en dit kan risico’s opleveren, afhankelijk van het gebied waarin we wonen. Het is overigens mogelijk om zowel een voor- als achterrem op je fixie fiets te zetten. Fixed gear fietsen zonder remmen, of alleen met een achterrem zijn echter gebruikelijker. 

Bij Santafixie zijn we gespecialiseerd in stadsfietsen. We hebben een uitgebreid assortiment met fixie fietsen en single speed fietsen. Hier vind je de fiets die het beste aansluit op jouw behoeften.

Verschillen tussen een fixie- en een single speed fiets

Beide soorten hebben dezelfde kenmerken, maar er is één ding dat hen van elkaar onderscheidt: de fixie fiets heeft een vast tandwiel, welke is vastgezet op de naaf. De singlespeed fiets heeft een freewheel/vrijloop tandwiel dat ervoor zorgt dat het wiel onafhankelijk van het tandwiel kan draaien.

Bij een fixie fiets draaien de cranks wanneer de wielen draaien. Dit is waarom je  constant moet blijven trappen. Om langzamer te gaan of te stoppen moet je kracht zetten op de pedalen waardoor je door terug te trappen snelheid kunt verminderen.

Het grote verschil is dat de wielen van een single speed fiets blijven draaien wanneer je stopt met trappen, waardoor je kunt blijven rijden zonder te hoeven trappen.

Het berijden van een fixie fiets is intensiever vergeleken met een singlespeed fiets.

Onderdelen en accessoires voor fixie fietsen

Met het design van je Fixie fiets kun je je onderscheiden en je eigen unieke stijl en persoonlijkheid laten zien. Het kiezen van onderdelen en accessoires zijn belangrijk bij het personaliseren van je fiets.

Bij Santafixie vind je alle onderdelen en accessoires die je nodig hebt om je fixed gear fiets aan te passen. We beschikken over een grote assortiment aan frames en vorken, wielen, sturen, en sprays. Hiermee kun je je fiets volledig aanpassen aan jouw behoeften, waardoor je fiets echt uniek wordt!  

De beste merken fixie fietsen

We bieden de beste merken fixie fietsen aan. We hebben daarbij zelfs ons eigen fietsenmerk gecreëerd; onze Santafixie  fixie en single speed fietsen! We zijn inmiddels uitgegroeid tot een van de meest competente merken in de branche.

In onze online winkel kun je de beste merken vinden, zoals Cinelli, FabricBike, Santafixie, en nog veel meer. Kies het model wat het beste aansluit op jouw behoeften!