Bagagedragertassen

Bagagedragertassen

127 producten

per pagina

Bagagedragertassen

127 producten

per pagina

Welke bagagedragertas moet ik kiezen voor mijn fiets?

Bagagedragertassen zijn een accessoire waarmee u grote voorwerpen of een zware last comfortabel en veilig kunt vervoeren tijdens het trappen. Deze tassen worden meestal geplaatst op de fietstas, die zich in het achterste of voorste gedeelte kan bevinden. Ze zijn erg handig om allerlei voorwerpen mee te nemen, zoals kleding, laptop, boodschappen, gereedschap of het eten dat we nodig hebben tijdens een uitstapje.

Er zijn verschillende soorten fietstassen, elk met zijn eigen kenmerken en functies.

De meest praktische fietstassen

Fietstassen zijn een soort fietstassen die op de bagagedrager (of fietstassen, want er zijn modellen met bagagedragers op beide assen) van de fiets passen en worden gebruikt om persoonlijke spullen mee te nemen tijdens het fietsen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen en hebben meestal een laadvermogen van 10 tot 30 liter.

Sommige van deze zadeltassen hebben ook extra vakken voor het opbergen van alles van sleutels tot elektronische apparaten. Sommige modellen zijn zelfs voorzien van riemen om het leven te vergemakkelijken: zo kunt u ze als schouderbanden gebruiken en de tas met u meenemen wanneer u hem nodig hebt. Dit zijn de belangrijkste modellen:

  • Tassen voor het stuur. Dit zijn kleine tassen die op de voorste fietstas van de fiets worden geplaatst en waarin u allerlei voorwerpen kunt meenemen. Ze zijn vaak zeer nuttig om dingen met de hand te dragen, hoewel hun lading beperkter is.
  • Bagage achterin. Deze zijn het meest gebruikelijk en bieden meer ruimte dan die voor het stuur. Het is raadzaam om zwaardere voorwerpen achterop de fiets te dragen om te voorkomen dat de controle over de fiets wordt bemoeilijkt of zelfs gevaarlijk wordt. Ze hebben meestal binnenvakken en zijn waterdicht om voorwerpen tegen water te beschermen.

Over het algemeen zijn er enkele en dubbele fietstassen. Bij Santafixie vind je producten van de beste merken op de markt, zoals Ortlieb, Restrap, Topeak, Brooks en Urban Proof. Vergeet niet dat enkele fietstassen ideaal zijn om kleine en lichte voorwerpen te vervoeren, terwijl dubbele fietstassen ideaal zijn om zwaardere of omvangrijke ladingen te vervoeren, en ook voor langere tochten of reizen.

Het is belangrijk om zadeltassen te kiezen die goed op de bagagedrager van uw fiets passen en gemaakt zijn van hoogwaardige materialen. Zadeltassen van bovengenoemde merken staan erom bekend dat ze duurzamer zijn en bestand tegen ongunstige weersomstandigheden.

Welke maat bagage moet ik kiezen?

Bij de keuze van de maat van de tas voor uw fiets zijn verschillende factoren van belang. Hier zijn enkele van de aspecten waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de meest geschikte bagagedrager:

  • De grootte van de fiets. De grootte van de tas moet in verhouding staan tot de grootte van de fiets. Als de fiets een toerfiets, een mountainbike of zelfs een racefiets is, hebt u misschien een grotere tas nodig. Als u daarentegen een vouwfiets of een kinder- of jeugdfiets hebt, moet u een tas kiezen die aangepast is aan de kenmerken ervan.
  • De hoeveelheid te vervoeren bagage. Dit is een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van de grootte van uw tas. Als u een fietstocht maakt, hebt u misschien een grotere tas nodig. Dubbele fietstassen zijn hier perfect voor. Als je hem alleen voor woon-werkverkeer gaat gebruiken, kun je misschien beter voor een kleiner exemplaar gaan. In dat geval kunt u het beste kiezen voor enkele fietstassen.
  • Beoogd gebruik. Als u de tas gaat gebruiken om dagelijks dingen mee te nemen, hebt u wellicht een tas nodig die zich onderscheidt door zijn stevigheid en waterdichtheid. Als u uw fiets af en toe gebruikt, kunt u beter kiezen voor een kleinere tas.

Hoe installeer ik de draagtassen op mijn fiets?

Rekzakken op je fiets installeren is een handige manier om je spullen mee te nemen tijdens het sporten of fietsen. Volg deze stappen om bagagetassen te installeren:

  1. Begin met het kiezen van de juiste tassen voor uw fiets. Zorg ervoor dat ze de juiste maat hebben en goed op het rek passen.
  2. Plaats de tassen op de bagagedrager van uw fiets. Zij moeten stevig bevestigd zijn en mogen tijdens het gebruik niet bewegen.
  3. Bevestig de tassen aan het rek met de riemen of spanbanden die bij de tassen worden geleverd. Stel de riemen zo af dat de tassen goed vastzitten en niet verschuiven.
  4. Laad uw spullen evenwichtig in de tassen, om onevenwichtigheden of moeilijkheden tijdens het fietsen te voorkomen. Zorg ervoor dat u de zakken niet overbelast en dat de gewichtsverdeling evenwichtig is.

Door deze stappen te volgen, kunt u de fietstassen snel en gemakkelijk op uw fiets monteren. Geniet van uw nieuwe draagvermogen en ga op reis met de fiets zonder u zorgen te maken over het vervoer van uw spullen!