Frametassen

Frametassen

36 producten

Pagina
per pagina

Frametassen

36 producten

Pagina
per pagina

Welke frametas moet ik kopen voor mijn fiets?

Voordat u beslist welke tas u voor uw fietsframe koopt, zijn er een paar aanbevelingen om in overweging te nemen. Het belangrijkste is dat u de afmetingen van de beschikbare ruimte in de centrale driehoek van het frame van uw fiets kent om deze optimaal te benutten, en altijd vertrouwt op een waterdicht materiaal dat garandeert dat uw lading goed beschermd is. Zoek altijd naar modellen met ritsen en elastische banden om de sluiting te garanderen. De aanwezigheid van reflecterende elementen kan ook interessant voor u zijn, omdat andere bestuurders u dan beter kunnen zien in situaties met weinig zichtbaarheid.

Welke maat fietsframetas moet ik kiezen?

Dat hangt af van twee belangrijke factoren: het soort route dat u gaat rijden en het ontwerp van uw fiets. In het eerste geval. Dit vak wordt meestal gebruikt om grote voorwerpen in op te bergen die u niet op uw route nodig hebt, maar pas wanneer u op uw bestemming aankomt. Dit kunnen reserveonderdelen zijn, gereedschap, opladers, slaapkleding, voedsel, kooktoestellen, enz. .... Vergeet niet dat de grootte ook een directe invloed heeft op uw vermogen om het juiste evenwicht te bewaren.

Wat het ontwerp betreft, moet u de grootte van de driehoek op uw fietsframe kennen. Denk ook aan de plaats van de bidonhouder en de grootte van de gebruikelijke bidon, zodat de tas geen obstakel vormt dat te veel weerstand biedt, of dat je de bidonhouder op de vork, het zadel en onder het frame kunt plaatsen als je er ankers voor hebt.

Er zijn tassen van verschillende afmetingen op de markt. Universele tassen passen meestal op alle modellen, maar wij raden u aan een referentie te kiezen die precies de juiste maat heeft voor de beschikbare ruimte. Zo voorkomt u zijdelingse verplaatsing en andere problemen die u kunnen beletten normaal te rijden. Concreet betekent dit dat de tas niet in contact mag komen met de remkabel of andere onderdelen die tijdens de rit voor afleiding kunnen zorgen. De kleinste maat is 1,5 liter en de grootste is 6 liter. Het is aan u om het meest geschikte model te kiezen.

Qua afmetingen in centimeters ligt de norm tussen 20 en 30 centimeter hoog en 45 of 50 centimeter breed. De dikte is ongeveer vijf centimeter. Gezien de verscheidenheid aan voorstellen dient u de toelichting bij elke referentie zeer aandachtig te lezen om in elk geval de meest geschikte referentie te kiezen.

Vergeet niet dat het gebruik van deze tassen niet gebruikelijk is op racefietsen en mountainbikes, vooral na de komst van de dubbele vering.

Hoe bevestig ik frametassen aan mijn fiets?

Het hangt allemaal af van de referentie en de capaciteit. Soms is het mogelijk de tas boven het frame te installeren, vooral als deze klein is. Gewoonlijk wordt het op twee verschillende manieren op de bodem geplaatst:

  • Gebruik klittenband of de sterke plastic riemen die in de uiteinden van de tassen zitten. Stel ze goed af zodat ze niet te veel wiebelen als je rondrijdt. Meet de hoeveelheid spullen die u erin gaat doen en zorg ervoor dat de tas goed op zijn plaats blijft.
  • Met stijve siliconen onderdelen die aan het frame vastzitten. Ze zijn van het clip-on type, dus met lichte druk bereikt u uw doel om ze aan het frame te bevestigen.

Wij raden u aan het gewicht van uw spullen gelijkmatig te verdelen en een systeem te gebruiken om te voorkomen dat ze naar de zijkanten verschuiven. Interne scheidingswanden zijn essentieel om spullen vast te zetten en ook om het geluidsniveau tijdens het rijden te verminderen.

Het is geen kwestie van te veel spullen meenemen op dit deel van de fiets, want er zijn aanvullende opties, zoals speciaal voor dit doel ontworpen fietstassen.

Beste frametas merken bij Santafixie

Naast ons engagement om altijd kwaliteitsproducten aan te bieden, vertrouwen wij op de meest erkende merken in de sector. Daarom werken wij met fabrikanten als Ortlieb, Restrap, PRO of Topeak. Ons idee is om rekening te houden met de sterke punten van elk merk en alleen die referenties te selecteren die voor u het meest interessant zijn.

Als officiële distributeur is het voor ons gemakkelijker om het juiste evenwicht tussen prijs en kwaliteit te handhaven. Bovendien hebben we voortdurend aanbiedingen die u helpen zo weinig mogelijk uit te geven, maar zonder de kwaliteit van het product aan te tasten.

Op elk productblad vindt u de afmetingen, het materiaal, het verbindingssysteem en alle kenmerken in detail uitgelegd. Als u op zoek bent naar een tas voor uw fietsframe, kijk dan op onze website welke tas voor u geschikt is. Van daaruit kunt u op uw fiets rijden terwijl u alles bij u hebt wat u nodig hebt om een incident het hoofd te bieden.