Binnenbanden

Binnenbanden

157 producten

per pagina

Binnenbanden

157 producten

per pagina

Welke binnenband moet je kiezen voor je fiets?

De binnenband van een fiets is een onderdeel dat, als de band eenmaal gemonteerd is, de band opblaast en in de juiste positie houdt, zodat we comfortabel kunnen rijden. Deze kan worden opgeblazen en leeggepompt door middel van een ventiel.

Binnenbanden zijn normaal gesproken gemaakt van rubber en vereisen een specifieke druk, afhankelijk van de manier waarop je fietst en het type binnenband dat je gebruikt.

Er is een brede markt voor fietsbinnenbanden, van verschillende afmetingen, met verschillende ventielen, van verschillende materialen en zelfs anti-lekbanden. Het belangrijkste waar je naar moet kijken voordat je een binnenband koopt, is de grootte en het type ventiel dat deze heeft.

Bij Santafixie hebben we een grote verscheidenheid aan binnenbanden beschikbaar. Je kunt de binnenband vinden die het beste aansluit op je behoeften en die compatibel is met je fiets.

Typen binnenbanden op basis van hun gebruik


Voordat we een binnenband kopen, moeten we weten of deze compatibel is met onze fietsdiscipline. Het is heel eenvoudig om dit te ontdekken: we hoeven alleen maar rekening te houden met de grootte en het type ventiel van de binnenband. Als we deze twee factoren eenmaal duidelijk hebben, kunnen we de binnenband kopen die het beste aansluit op onze behoeften. Binnenbanden zijn extreem veelzijdig en kunnen voor verschillende disciplines worden gebruikt:

Typen binnenbanden op basis van het type ventiel


Het ventiel is het onderdeel dat wordt gebruikt om de banden op te blazen en te laten leeglopen. Er bestaan twee typen ventielen:

  • Schrader-ventiel: dit type ventiel wordt het meest gebruikt op kinderfietsen of wielen van 26 inch. Het is een robuust ventiel, moeilijk te beschadigen en is compatibel met bijna alle hand- en voetpompen.

  • Presta-ventiel: dit type ventiel komt vaker voor op racefietsen en mountainbikes van middelgroot/gevorderd niveau. Het houdt de luchtdruk extreem goed op peil. Sommige pompen hebben een adapter nodig om wielen met dit type ventiel op te kunnen blazen.

Wielafmetingen


Het eerste waar we rekening mee moeten houden voordat we een binnenband kopen, is de grootte van ons wiel.

Er is een grote verscheidenheid aan banden en maten, de meest voorkomende zijn 26 inch (650C), 28 inch (700C) en 29 inch. Binnen deze reeks maten kunnen we het ventiel kiezen dat bij onze fiets past. We kunnen het type ventiel of de benodigde breedte kiezen.

Om erachter te komen wat de grootte is van de binnenband die we zoeken, moeten we naar de zijkant van de band kijken. Aan de zijkant vind je een reeks getallen die de maat van de band en het maatbereik van de binnenband aangeven.

Gereedschap voor banden


De binnenband van onze fiets verwisselen is geen eenvoudige taak. Er bestaat gereedschap dat is gemaakt om het verwisselen van de binnenband te vergemakkelijken en te zorgen dat dit proces niet zo ingewikkeld is.

Het eerste stuk gereedschap waarmee we rekening moeten houden en dat we moeten gebruiken, is de bandenwisselaarl. Deze helpt ons de band van de velg te verwijderen en de binnenband uit de velg te halen. De demonteersleutel kunnen we ook gebruiken om de band opnieuw te plaatsen. Een ander stuk gereedschap dat ons tot nut zal zijn bij het repareren van onze lekke binnenband is een reparatiekit voor lekke banden. We gebruiken deze kit om onze lekke binnenband op juiste wijze te repareren en deze opnieuw te gebruiken.