Cinelli

Cinelli

Het belangrijkste doel van het merk Cinelli is het leven en de kwaliteit van alle fietsers te verbeteren door met exclusieve en unieke ontwerpen een sterk onderscheid te maken tussen alle andere fietsmerken.

Lees meer

Cinelli Topcategorieën

Best verkochte Cinelli producten

 

Cinelli

174 producten

per pagina

Cinelli

174 producten

per pagina

Cinelli: design en sport in de creatie van kwaliteitsfietsen en onderdelen

Cino Cinelli en Antonio Colombo, de oprichters van Cinelli

Cinelli werd in 1947 opgericht door voormalig profwielrenner Cino Cinelli, winnaar van de klassieker Milaan-San Remo in 1943. Hoewel hij geen ingenieur was, was Cino een perfectionist en binnen 20 jaar werd zijn bedrijf wereldwijd erkend als de gouden standaard voor sturen en stuurpennen, en was hij de uitvinder van 's werelds eerste plastic zadel.

In 1979 verkocht een reeds gepensioneerde Cino zijn bedrijf aan de jonge industrieel ingenieur Antonio Colombo. Colombo zag in de producten van Cinelli technische perfectie in een efficiëntere en elegantere vorm. Zijn doel: deze perfectie delen met de fietswereld door middel van design, zijn specialiteit.

In de daaropvolgende 30 jaar introduceerde Colombo een zeer eigentijdse, risicovolle en leuke kwaliteit in de producten van Cinelli, waarbij hij voor het eerst in de geschiedenis de wereld van het wedstrijdwielrennen verbond met de wereld van design en lifestyle. Deze verbinding leidde tot de ontwikkeling van de Rampichino, een van Europa's eerste mountainbikes, en vele andere modellen fietsframes.

Een nieuw tijdperk van fietsen

Cinelli's fusie van design en sport begon een nieuwe cyclus eind jaren 2000 met de opkomst van het fietsen met vaste versnelling in de steden en vervolgens het nieuwe moderne fietsen.

Zij creëerden een beweging die de waarden van creativiteit, non-conformisme en esthetiek bevoorrechtte, waarden die volledig overeenkomen met de Cinelli-producten van Antonio Colombo, die vandaag de dag een symbool van de wielersport zijn geworden.

Missie

Het belangrijkste doel van het merk Cinelli is het leven en de kwaliteit van alle fietsers te verbeteren door met exclusieve en unieke ontwerpen een sterk onderscheid te maken tussen alle andere fietsmerken.

Hoewel de fiets al was uitgevonden, vertelt de geschiedenis hen dat niets onmogelijk is, ze moeten alleen verder kijken dan het heden. Zo moeten een stuur, een stuurlint en een fiets producten worden die nog niet bestaan.

Het hoofdkantoor van Cinelli is gevestigd in Milaan. De meeste producten die zij produceren zijn fietsonderdelen. Slechts 20% van hun productie is bestemd voor de vervaardiging van hun eigen fietsen, die vervolgens over de hele wereld worden verkocht.

Onlangs is Cinelli, na zijn expansiestrategie op de Noord-Amerikaanse markt, het avontuur aangegaan met Mash, een in San Francisco gevestigde fabrikant van fixie-frames en -onderdelen. Beide merken hebben door hun samenwerking exclusieve frames en complete fietsen op de markt gebracht. Hun hoofddoel is het beste op het gebied van vaste uitrusting te produceren en dat aan beide zijden van de Atlantische Oceaan te kunnen distribueren.

Onlangs besloot Cinelli nog een hoofdkantoor te openen in de Verenigde Staten, meer bepaald in San Francisco, om samen te werken met het bekende merk Mash. Een merk met een onderscheidende lijn frames en onderdelen voor fixie-fietsen.

Bij Santafixie vindt u het beste aanbod van Cinelli producten.

Ontdek in onze online shop het ruime aanbod van Cinelli producten. Dankzij ons ruime assortiment kunt u elk type fietsonderdeel kopen dat u nodig hebt:

Wij hebben enkele modellen Cinelli fietsen beschikbaar die klaar zijn om te worden gemonteerd en verzonden vanuit ons magazijn in Barcelona.

Je vindt er ook Cinelli accessoires en fietsuitrusting, zodat je alles hebt wat je nodig hebt als je op de fiets zit en zonder problemen van elke rit kunt genieten.

Daarnaast kun je bij Santafixie altijd afgeprijsde Cinelli producten vinden in onze categorie aanbiedingen. Geniet van grote kortingen op Cinelli sturen, Cinelli zadelpenbanden, Cinelli zadels, Cinelli truien en Cinelli petten. U hoeft alleen maar te kiezen wat het beste bij uw stijl past.