Frames

Frames

81 producten

per pagina

Frames

81 producten

per pagina

Je zou kunnen zeggen dat een frame het skelet van de fiets is. Alle onderdelen waaruit de fiets is opgebouwd zijn erop gemonteerd. En dat geldt natuurlijk ook voor onszelf. Bij Santafixie hebben we frames van vele merken (waaronder onze eigen), materialen, geometrieën, maten en configuraties.

Ze kunnen van staal, aluminium of carbon zijn. Voor gebruik in de stad zijn de meest aanbevolen stalen of aluminium frames. Ze zijn beter bestand tegen mogelijke stoten dan carbon en het verschil in gewicht is niet zo belangrijk om het volgende verkeerslicht sneller te bereiken. Als je daarentegen op de track gaat trainen of aan races meedoet en het enige wat telt is het tijdwinst, dan is het de moeite waard om te kiezen voor een carbon frame en het extra gewicht te verliezen.

In het geval van geometrie, zijn er frames die een agressieve positie aannemen, met het bovenlichaam zeer horizontaal, meestal voor het concurreren op het track of gewoon om de fiets te gebruiken tot het maximum. Er zijn ook geometrieën geschikt voor meer recreatieve doeleinden, zoals toeren of stadsritten, om de rug in een bijna verticale positie te houden. De woon-werkfietsen gebruiken ook een type frame voor het rijden met een rechte positie, perfect voor het rijden in de stad, want met een hogere positie is onze gezichtshoek groter, waardoor we beter kunnen reageren op onvoorziene gebeurtenissen.

Bij het kiezen van het frame voor je toekomstige fiets moet je ook rekening houden met het gebruik dat je hem gaat geven en de onderdelen en accessoires die je nodig hebt of niet. Als je een bidonhouder nodig hebt, zadeltassen, als de remmen schijf, v-brake zijn of zelfs zonder remmen zijn, als je de voorkeur geeft aan interne of externe bedrading, de breedte van het wiel dat je gaat monteren, etc .... Het frame dat je kiest moet in staat zijn om elk van deze onderdelen te monteren zoals je wilt of nodig hebt.

Als alles duidelijk is, en je weet al wat je nodig hebt, ga je gang, nu hoef je alleen nog maar de kleur te kiezen die je wilt.