Omafietsen

Omafietsen

13 producten

per pagina

Omafietsen

13 producten

per pagina

WAAROM ZOU JE KIEZEN VOOR OMAFIETSEN VOOR JE DAGELIJKS LEVEN IN DE STAD?

Omafietsen zijn ideaal voor dagelijks gebruik, ongeacht of we ze nu gebruiken als vervoermiddel om naar het werk te gaan, om te winkelen, naar de universiteit te gaan, of als een recreatieve manier om een ritje door de stad te maken.

Met een omafiets kun je naar het werk gaan en genieten van een comfortabele rit, en tegelijkertijd vermijd je andere, vervuilende transportmiddelen.

Wat zijn de voordelen van Omafietsen?

 

Omafietsen hebben vele voordelen, aangezien ze een veilige en comfortabele mobiliteit in het dagelijks leven mogelijk maken. Deze fietsen zijn ideaal voor zowel korte als middellange afstanden in de stad: om te gaan winkelen, naar het werk, school of de universiteit te gaan, of zelfs om je kinderen naar de crèche te brengen.

  • Comfort

Het grote voordeel van de omafietsen is hun comfort. De manier waarop je erop moet zitten, de hoogte van het stuur en de manier waarop ze bereden worden, zorgen ervoor dat we een zeer goed zicht hebben en ontspannen kunnen trappen. De kwaliteit en de prestaties van de onderdelen van de stadsfietsen is niet zo belangrijk als voor andere fietsdisciplines. De belangrijkste zaken zijn in dit geval het comfort, de duurzaamheid van de onderdelen en accessoires die we op de fiets zetten en vooral het gebruiksgemak.

  • Vervoermiddel

Omafietsen zijn een veilig vervoermiddel. Dankzij de speciale rijstroken voor dit type voertuig, die in vrijwel alle steden te vinden zijn, en de fietsaccessoires, die bedoeld zijn om de gebruiker beter te beschermen, zoals helmen of kniebeschermers, brengt het rijden op een stadsfiets geen risico’s met zich mee.

  • Besparing en ecologie

Bovendien kun je met de stadsfietsen geld besparen. Als je ze als vervoermiddel gebruikt, hoef je niet te betalen voor brandstof of tickets voor het openbaar vervoer en kies je tegelijkertijd voor een duurzaam en milieuvriendelijk vervoermiddel.

Omafietsen voor mannen en vrouwen


Bij Santafixie hebben we een zeer goede collectie omafietsen voor mannen en vrouwen. Hoewel de fietsen met een lage stang in het verleden speciaal voor vrouwen werden ontworpen vanwege hun gemak om met een rokje op en af te stappen en de fietsen met hoge stang voor mannen, heeft dit verschil vandaag de dag niet veel zin meer. Deze fietsen voor vrouwen met de lage stang zijn duidelijk herkenbaar als traditionele stadsfietsen.

Nederlandse stadsfietsen


Je kunt ook onze collectie Nederlandse fietsen vinden, die zich kenmerken door hun geometrie, die een rechtopstaande en comfortabele positie garandeert, zodat je kunt genieten van het landschap waar je doorheen rijdt.

Deze fietsen hebben normaal gesproken een stalen frame, een geïntegreerde versnellingsnaaf en een terugtraprem, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in de stad. Een type omafiets dat zich kenmerkt door de verticale positionering in combinatie met een klassiek design en een retrostijl.

Waar moet je op letten als je een stadsfiets koopt?


Bij de aanschaf van een stadsfiets is de grootte van de fiets het eerste waar je rekening mee moet houden. We kunnen ons grofweg laten leiden door onze lengte bij het kiezen van de maat, maar de ideale manier is om de lengte van ons kruis te meten en deze te vermenigvuldigen met 0,65. Het resultaat geeft ons de meest geschikte maat.

Voor een prettige rit is het van essentieel belang dat het zadel comfortabel is. Om hiervoor te zorgen, moet je kiezen voor ergonomische opties en als ze afneembaar zijn, kun je ze altijd makkelijker verwisselen.

Je moet ook rekening houden met het gewicht van de fiets. Hoe lichter de fiets die we kopen, hoe minder kracht we hoeven uit te oefenen. De lichtere opties zijn dan ook het meest comfortabel.

Voordelen van kopen bij Santafixie


In onze catalogus kun je goedkope omafietsen kopen voor iets meer dan 250 euro en natuurlijk ook fietsen van betere kwaliteit. Ook kun je accessoires toevoegen zoals een mandje, verlichting voor ‘s nachts of een slot om de fiets te beschermen tegen diefstal.

We bieden ook helmen aan voor stadsfietsen om je te beschermen bij eventuele ongelukken, handschoenen om schaafwonden te voorkomen en, kortom, allerlei accessoires en aanvullingen voor je stadsfiets.