Miche

Miche

Miche

220 producten

per pagina

Miche

220 producten

per pagina

Miche, het meest geavanceerde componentenmerk

Een merk geboren uit de naoorlogse periode

Het begin van Miche gaat terug tot moeilijke tijden, met name in de periode na de Eerste Wereldoorlog. Het was toen, in 1919, dat de familie Michelin besloot een klein bedrijf te openen dat zich toelegde op de vervaardiging van onderdelen en fietsen. Met name Ferdinando Michelin was degene die vanaf het begin de touwtjes in handen nam.

Innovatie en design, de familiewaarden van Michelin

De faciliteiten van Miche bevinden zich momenteel in dezelfde straat waar Fernandino begon met de productie van de eerste Miche-onderdelen. Het ontwerp en vooral de kwaliteit van de Miche-producten zijn vanaf het begin onwrikbare waarden geweest voor het Italiaanse bedrijf. Als een onderdeel hun fabriek verlaat, willen ze het daar nooit meer zien.

 

Een woekerende divisie

 

In 1963 droeg Fernandino Michelin 50% van Miche over aan elk van zijn zonen. Italo behield het onderdeel, en Tideo het rijwielgedeelte, dat hij omdoopte tot Stella Veneta. Beide deden het goed, hoewel de dood van Tideo leidde tot de verkoop van de fietsdivisie. Tideo deed het goed, zo goed dat het merk Michelin zich enigszins bedreigd voelde toen Miche de Franse markt betrad. De afspraak om niet gehinderd te worden door het toeval van de naam was een overeenkomst te tekenen dat ze nooit fietsbanden zouden maken.

Miche's missie

Miche vervaardigde onderdelen voor andere Italiaanse merken zoals Campagnolo, Gipiemme of Pinarello, totdat deze merken de producten van Miche begonnen te kopiëren. Toch maken Miche en andere Italiaanse fabrikanten deel uit van La Confederazione Nazionale dell'Artigianato, een vereniging van merken die gezamenlijk het netwerk van Italiaanse fabrikanten en kleine bedrijven die op ambachtelijke wijze en volgens tradities dingen maken, promoten en beschermen.

Vind Miche kwaliteiten bij Santafixie

Op onze website vindt u de beste producten van Miche, een van de meest erkende merken ter wereld voor de constructie en het ontwerp van fietsonderdelen. Wij bieden een uitgebreid assortiment hoogwaardige fietsonderdelen, waar u alles kunt vinden wat u nodig heeft voor uw fiets.

Bij Santafixie weten we dat het soms moeilijk is om een van onze producten te bemachtigen vanwege de dure prijs. Maak je geen zorgen, wij bieden de oplossing voor dit probleem. Wij hebben een sectie Miche producten gecreëerd waar u kunt genieten van uitstekende kortingen en aanbiedingen op hun producten zodat u ze binnen handbereik heeft.