Fietssloten

Fietssloten

187 producten

per pagina

Fietssloten

187 producten

per pagina

Waarom zou je het beste slot voor je fiets kiezen?

Fietssloten zorgen voor veiligheid. Ze zijn een soort fietsaccessoire met een anti-diefstalfunctie. Bij het kiezen van het beste slot voor je fiets, moet je ervoor zorgen dat het een model is dat je fiets kan beschermen, maar ook comfortabel en gemakkelijk te gebruiken is.

Het selecteren van het beste slot voor je fiets betekent het kiezen van het type slot dat het beste aansluit op je behoeften. Dit is afhankelijk van waar je woont, hoe lang je de fiets op slot laat staan en, in het kort, het niveau van veiligheid dat het betreffende slot moet bieden.

Typen sloten voor alle soorten fietsen


Er zijn verschillende soorten fietssloten, afhankelijk van het type of de vorm en waar ze op de fiets worden geplaatst.

Kabelsloten voor fietsen worden gekenmerkt door het feit dat ze gemaakt zijn van een kabel die meestal van gecoat staal is en het feit dat ze zeer eenvoudig te gebruiken zijn. Ze worden zeer aanbevolen als je op zoek bent naar een type fietsslot dat snel te bevestigen is.

Deze sloten zijn licht en flexibel en zijn ideaal als je de fiets op relatief veilige plaatsen moet vastmaken voor kortere periodes. De veiligheid van het kabelslot zal groter zijn bij de dikkere modellen. Opties zoals die van Kryptonite en Onguard vallen op.

Kettingsloten zijn een van de veiligste opties. Ze zijn verkrijgbaar met een zichtbare ketting, gevoerd met stof of gemaakt van platen. Ze zijn een van de beste types anti-diefstalfietssloten, omdat ze vrijwel onmogelijk te breken zijn met conventioneel gereedschap.

Onder de merken kettingsloten vallen opties zoals die van Abus en Kryptonite op.

Combinatiefietssloten bestaan uit een kabel die ervoor zorgt dat de fiets aan een ander object kan worden bevestigd. Je kunt deze alleen openen met de juiste cijfercombinatie. Hier vallen de ontwerpen van het merk Kryptonite op.

U-vormige sloten zijn vrijwel onbreekbaar omdat ze zeer moeilijk te forceren zijn. Ze zijn de perfecte keuze als je je fiets voor langere tijd op straat wilt laten staan.

Ze zijn gemaakt van gehard staal, een massief materiaal dat de hoogste kwaliteit biedt voor een fietsslot met een anti-diefstalfunctie. Opties zoals die van de merken Kryptonite en Abus vallen op.

Het frameslot kenmerkt zich door de aanpassing aan vrijwel alle modellen fietsen die op de markt te vinden zijn. Dit slot maakt het mogelijk om het wiel te vergrendelen.

Als je voor deze optie kiest, is het raadzaam om deze aan te vullen met een ander type slot, zoals de U-vormige optie, of kettingen, zodat je je fiets veilig vastgemaakt kunt laten staan. Een van de meest opvallende merken die dit soort sloten verkoopt, is Abus.

Hangsloten voor wielen zijn anti-diefstalaccessoires die zich richten op dit belangrijke onderdeel van de fiets. Het is een bijzonder handig type slot als je je bedenkt dat de wielen en het zadel de onderdelen van de fiets zijn die het meest worden gestolen. Merken zoals Abus en Kryptonite vallen op.

Zadelsloten zijn bedoeld om dit deel van de fiets te beschermen tegen diefstal. Ze moeten worden gecombineerd met andere sloten, zoals kettingen of U-vormige sloten, om de veiligheid bij het vastmaken van de fiets te garanderen. De modellen van merken als Pinhead en Abus vallen op.

Vouwbare sloten onderscheiden zich door een goede beveiliging en zijn tegelijkertijd een lichtgewicht oplossing. Ze bestaan uit meerdere metalen platen die door middel van het sluitsysteem met elkaar verbonden zijn. Onder de beschikbare opties vallen die van merken als Abus op.

De beste merken voor de beste prijs bij Santafixie


In onze catalogus fietssloten vind je topmerken, allemaal voor de beste prijs. Je kunt ook andere veiligheidsaccessoires voor je fiets kopen, zoals verlichting of bellen, om je zichtbaarheid en veiligheid op de fiets te vergroten.

Bij Santafixie hebben we een uitgebreid assortiment en de veiligste sloten op de markt.