Zadelpennen

Zadelpennen

133 producten

per pagina

Zadelpennen

133 producten

per pagina

Welke zadelpen is het meest geschikt voor je fiets?

De zadelpen verbindt het frame van de fiets met het zadel. Dit onderdeel heeft veel invloed op het comfort tijdens het fietsen, het bepaalt immers hoe hoog je zadel is afgesteld.

Met het gedeelte dat in het frame steekt kun je de hoogte van je zadel regelen. Het is altijd belangrijk dat je je zadel goed afstelt, voor je op je fiets stapt.

Een goed afgestelde zadelpen zorgt voor comfort en een goede rijhouding.

Verschillende soorten zadelpennen

Er zijn verschillende soorten zadelpennen op de markt te vinden. Welk type je nodig hebt hangt volledig af van welk type fiets je hebt.

  • Standaard zadelpennen. Dit type komt het meest voor. Over het algemeen hebben deze zadelpennen een cilinder vorm, met een diameter variërend van 21,15 tot 31,8 mm.
  • Aero seatposts. Deze zadelpennen hebben een plattere vorm en worden vooral gebruikt voor track- en racefietsen met een Aero-geometrie. Een Aero SeatPost zorgt voor betere prestaties, snelheid en vermindert het totaalgewicht van je fiets.

Verschillende materialen voor zadelpennen

Zadelpennen worden over het algemeen gemaakt van aluminium of staal. Deze materialen worden voornamelijk gebruikt vanwege hun stevigheid, flexibiliteit en lichtheid. Er zijn ook carbon zadelpennen te vinden:

  • Aluminium: Aluminium zadelpennen zijn sterk en geschikt voor onregelmatig terrein.
  • Staal: Zadelpennen van staal zijn super resistent. Ze zijn veiliger en zorgen voor meer comfort op ruiger terrein, omdat het materiaal de impact en trillingen van het wegdek beter kunnen weerstaan.
  • Carbon: Carbon zadelpennen zijn extreem licht en extra schokbestendig. Ze zijn echter niet geschikt voor MTB of Cyclocross, omdat ze tegelijkertijd wat fragieler zijn en minder weerstand hebben op ruig terrein.

Diameter en lengte

De meeste fietsen zijn over het algemeen compatibel met een ​​zadelpen van 27,2 mm of 31,6 mm. De diameter is afhankelijk van het model van het frame. Check dus altijd de specificaties van je fiets zodat je er zeker van kunt zijn dat de zadelpen compatibel is.

Een andere belangrijke factor is de lengte van de zadelpen. Op elke zadelpen staat aangegeven wat de minimum lengte moet zijn in combinatie met het frame.

Is de zadelpen te lang? Dan kun je ‘m in de gewenste lengte laten snijden. Als ‘ie te kort is kun je ‘m echter niet langer maken (logischerwijs).

Bij Santafixie kies je de zadelpen die het beste bij jou en je fiets past. Check merken zoals onder andere Ritchey, Cinelli or BLB, en nog veel meer!