Fietsonderdelen

Fietsonderdelen

2376 producten

per pagina

Fietsonderdelen

2376 producten

per pagina

Hoe kies je de onderdelen voor je fiets?

In Santafixie hebben we naast de verkoop van 90% gemonteerde fietsen, ook de beste onderdelen voor je (of met behulp van een monteur) om de jouwe rijklaar te maken. We hebben alle fietsonderdelen, van het skelet, dat is het frame, tot de stuurlint dat het beste overeenkomt met de rest van de onderdelen. We hebben een breed scala aan onderdelen voor je fiets en de beste deals.

In onze online winkel kan je alle componenten kopen die je nodig hebt, maar omdat je misschien niet weet waar je moet beginnen, helpen we je met deze minigids om de onderdelen voor je fiets te kunnen kiezen:

Frame


Allereerst moet het duidelijk zijn op welk type fiets je wilt rijden om het juiste frame kiezen. We hebben een breed scala aan fixie/single-speed fiets frames om snel door de stad of comfortabel door gravel (grind) te gaan en op alle soorten terreinen. Als we een fixie willen, kunnen we kiezen tussen carbon frames om, bijvoorbeeld, te concurreren op banen, of aluminium of staal voor de dagelijkse ritten.

Wielen


Zodra we een beeld hebben, moeten we de rest van de onderdelen uitkiezen. We kunnen beginnen met de wielen. Als we op zoek zijn naar het minimumgewicht en een grotere absorptie van schokken, zijn carbon wielen een goede optie, maar op hun beurt zijn ze wel weer kwetsbaar.

De beste voor stadsgebruik zijn die van aluminium, die een gewicht hebben en tegelijkertijd zeer resistent zijn. Ze zijn ook goedkoper dan carbon. Je kunt ze in een set of apart kopen als je kleuren of modellen wilt combineren.

Banden en binnenbanden


Je moet ook de rest van de wielonderdelen uitkiezen: band en binnenband. De band is één van de belangrijkste componenten, omdat het het enige element van uw fiets is dat in contact staat met het oppervlak waarop u rijdt.

Als u betere efficiëntie wilt door grip op te offeren, dient u banden met een laag profiel te kiezen. En als u daarentegen de voorkeur geeft aan veiligheid en grip op zowel droog als nat, is het beter om banden met profiel te kopen. Vroeg of laat krijgen we allemaal een keer een lekke band, dus we raden je aan altijd een reserve binnenband en andere reserveonderdelen voor je fiets te hebben.

Balhoofd


Wat betreft de bediening van de fiets, heb je een stuur nodig, dat is logisch. Maar de rest van de onderdelen waaruit het stuur bestaat, is ook noodzakelijk. We hebben het over het stuk dat het stuur verbindt met de vork, waardoor we het wiel kunnen draaien.

Om de hoogte van het stuur in de juiste positie in te stellen, dien je gebruik te maken van een balhoofd spacer, evenals een geschikte stuurpen voor je lengte. Terug naar het stuur; om het comfort in je handen te verbeteren, is het essentieel om goede stuurlint te hebben. Er zijn veel materialen: synthetisch, kurk, leer, siliconen,... en in een veelvoud aan afwerkingen en ontwerpen.

Zadels en zadelpennen


Een ander basisonderdeel voor uw comfort op de fiets is het zadel. Er zijn verschillende kwaliteiten, prijzen en toepassingen. Er zijn bijvoorbeeld specifieke zadels voor heren en dames of afhankelijk van het type terrein waar u op gaat rijden. De meeste wegen zijn meestal dunner en harder dan de stedelijke, die meestal comfortabeler maar minder aerodynamisch zijn.

Een element waar je een paar gram kunt besparen is de zadelpen, door deze te vervangen voor een carbon pen. Naast het bieden van een beetje meer comfort bij het absorberen van de onvolkomenheden van de grond, is een carbon pen lichter dan een aluminium pen.

Transmissie


We hebben nu bijna alles, maar er ontbreekt iets heel belangrijks: de transmissie van de fiets. Aan de ene kant hebben we het crankstel, verbonden aan de trapas, waarmee we het kettingblad kunnen draaien, wat op zijn beurt de ketting beweegt. De kracht die op de ketting wordt overgedragen, zorgt ervoor dat het tandwiel beweegt, wat beweging naar het achterwiel brengt.

Als we een fixie / single-speed hebben, is het belangrijk om een ​​geschikte kettingblad en tandwiel te kiezen voor de omgeving waar u normaal doorheen fietst. Een groot kettingblad van 48 of 49 tanden gecombineerd met een kleine tandwiel van 14 of 15 tanden, zal ons toelaten om hoge snelheden te bereiken in vlakke gebieden of binnen een velodroom.

Aan de andere kant zal een klein kettingblad van 44 of 45 tanden in combinatie met een grote versnelling van 18 of 19 tanden ons gemakkelijker de hellingen laten beklimmen ten koste van de lagere snelheid in gebieden zonder oneffenheden.

Pedaalriemen


Riemen zijn meestal geen veel gevraagde onderdelen in meer conventionele wielerkringen, maar in Santafixie is het een van de best verkopende onderdelen. Op fixed-gear fietsen wordt niets meer gebruikt om af te kunnen remmen. De riemen zijn stofbanden met klittenband, die zich aanpassen aan de voet en het pedaal vasthouden. Op deze manier stopt het achterwiel met draaien, slipt en remt de fiets af, wanneer er achteruit getrapt wordt.

Remmen


Als we daarentegen de single-speed fiets niet in fixie-modus vervoeren, dat wil zeggen, met vrijloop en remmen, hebben we remblokken, remklauwen, kabels en hendels nodig. De remblokken zijn een ander onderdeel dat vaak uitverkocht is, dus het is goed om altijd een reserve bij de hand te hebben.

Fietsonderdelen

Verbeter de onderdelen

Een manier om uw fiets te verbeteren zonder deze te vervangen door een nieuwe, met duidelijk hogere kosten, is door de componenten te verbeteren. Er zijn fietsen die uit de fabriek komen met een goed frame, maar om de kosten te verlagen en op hun beurt de uiteindelijke prijs te krijgen, zijn ze gemonteerd met componenten van lage kwaliteit. Beetje bij beetje kunnen we deze onderdelen van de fiets vervangen voor betere terwijl ze verslijten en het is tijd om ze te veranderen.

Goede banden maken bijvoorbeeld een verschil in hechting en rolweerstand. We kunnen ook de aluminium vork vervangen voor een carbon vork, wat ons een lager totaalgewicht en meer comfort geeft in geval van onvolkomenheden in het terrein.

Wat betreft de personalisatie van je fiets, kan je altijd bepaalde delen van de fiets veranderen, zoals het stuurlint, de stuurpen, het zadel, de riemen of de zadelpen en geef het een uniek tintje.