Urban elektrische fietsen

Urban elektrische fietsen

32 producten

Pagina
per pagina

Urban elektrische fietsen

32 producten

Pagina
per pagina

Waarom zou je kiezen voor elektrische fietsen om door de stad te rijden?

Elektrische fietsen zijn hier en ze gaan nergens heen. De assistentie van het trapwerk dat de motor aandrijft is verslavend. Het gaat niet om luiheid of het niet willen dragen van een fiets, maar om het toegankelijk maken van de fiets voor mensen die niet erg fit zijn, rijden in gebieden met grote hellingen of mensen die simpelweg langere tochten willen maken.

De elektrische fiets is zich aan het consolideren in Spanje. Aarzel dus niet om deze nieuwe wereld te ontdekken en de elektrische fiets ook in de stad te gebruiken.

Hoe werkt een elektrische fiets?

 

Als je eraan denkt om je eerste elektrische fiets te kopen, kan het zijn dat je nog steeds twijfelt over de werking ervan. Het is heel eenvoudig: het zijn fietsen met een motor die wordt aangedreven door de kracht van je trapwerk en uitgaat als je stopt met trappen. Dat wil zeggen: jij bent degene die de hoeveelheid ondersteuning bepaalt.

Deze motor kan op de trapas of op een van de twee wielen worden geplaatst. De accu daarentegen bevindt zich in het frame van de fiets of in de bagagedrager. 

Als de motor van je fiets op de trapas zit, krijg je optimale grip. Dit komt doordat het gewicht van de fiets (dat, zoals je je kunt voorstellen, aanzienlijk hoger is dan dat van traditionele fietsen) beter verdeeld wordt. Daarom zal je rit meer lijken op een gebruikelijke rit. Als je de motor op je trapas wilt hebben, heb je een speciaal frame nodig, maar aan de andere kant hoef je bij reparaties geen kabel te verwijderen om de wielen eraf te halen.

Als de motor op de voor- of achterwielnaaf zit, zal de gewichtsverdeling veranderen, waardoor je minder grip hebt als de motor aan de voorkant zit. Aan de andere kant is de situatie met de motor op de voornaaf compatibel met alle remsystemen, terwijl de situatie met de motor op de achternaaf niet compatibel is met pedaalremmen. 

Wat zijn de voordelen van elektrische fietsen?


Met maximaal 1000 watt vermogen en een maximale snelheid vanongeveer 45 km/u, hebben elektrische fietsen een motor die helpt trappen, waardoor er minder kracht nodig is om de fiets met meer gemak vooruit te bewegen. In het stuur vinden we de bedieningselementen om de elektrische ondersteuning te regelen, evenals een LED-scherm waar we het batterijniveau en andere gegevens zoals snelheid of afgelegde kilometers kunnen controleren.

Het bereik van elektrische fietsen is 40 tot 100 kilometer, afhankelijk van de motorspanning en de intensiteit van de energie die wordt gebruikt. Modellen zijn in staat om 200km te bereiken. Ze kunnen overal gemakkelijk worden opgeladen en als de batterij leeg raakt, worden ze een conventionele fiets.

Soorten elektrische fietsen


Van de elektrische fietsen zijn er ook verschillende typen: weg, berg, grind, stad en zelfs opvouw, die een speciale noot verdienen. Het is de perfecte optie om met de fiets naar het werk te gaan zonder een grote fysieke inspanning te moeten doen en met het voordeel dat de fiets kan worden ingeklapt en op kantoor kan worden opgeslagen, waardoor zeer weinig ruimte in beslag wordt genomen.

In Santafixie hebben we stadsmodellen, zoals die van het merk Legnano of opvouwbare elektrische modellen zoals die van de merken Flebi of Tucano.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een elektrische fiets?


Er zijn verschillende factoren die bepalen welke elektrische fiets je moet kopen om met veel minder beperkingen van deze fietservaring te kunnen genieten. Ten eerste moet je je bedenken dat elektrische fietsen, ook al zijn ze bedoeld om mee rond te rijden, meestal bredere banden hebben vanwege hun gewicht. Ook moet je je bedenken dat het beter is om krachtige remmen te hebben omdat ze hogere snelheden kunnen bereiken.

Een ander aspect waarmee rekening moet worden gehouden is autonomie. De accu van je fiets bepaalt hoe je er gebruik van kunt maken: de meeste elektrische stadsfietsen hebben een bereik van tussen de 50 en 80 kilometer, in overeenstemming met hun gewicht en mogelijkheden. Lithiumbatterijen worden het meest gebruikt en hebben meer dan 2 uur nodig om volledig te worden opgeladen. Dit zijn aspecten die de planning van je reizen zullen markeren.

Als je je elektrische fiets wilt gebruiken om bijvoorbeeld van en naar het werk te gaan, moet je weten dat je ook opvouwbare elektrische fietsmodellen kunt vinden. Deze kun je op kantoor of thuis neerzetten en nemen een minimale hoeveelheid ruimte in.

Reglement voor elektrische fietsen


Er zijn een aantal door de DGT vastgestelde kenmerken voor elektrische fietsen. Als de elektrische fietsen niet aan de eisen voldoen, zouden ze als bromfietsen worden beschouwd. In dat geval zou je een rijbewijs nodig moeten hebben en zouden de fietsen ook geregistreerd moeten worden. Daarom moet je goed opletten als je jezelf de schrik wilt besparen.

De fietsen moeten gebruikmaken van het zelfaandrijvingssysteem, waardoor ze een limiet van 25 km/u hebben. Je fiets mag niet zwaarder zijn dan 40 kg, wat zeer ongebruikelijk is voor elektrische fietsen, en de motor mag geen groter vermogen hebben dan 250 watt.

Voordelen van kopen bij Santafixie


Als de prijs van elektrische fietsen mogelijk een probleem voor je is, bieden wij in onze winkel economische elektrische fietsopties aan. Onder de merken elektrische fietsen die we bij Santafixie hebben, bevinden zich veel gespecialiseerde en bekende fabrikanten in Barcelona, zoals Tucano Bikes en Spinta, waarmee je zult genieten van onbetwistbare kwaliteit.