Brooks

Brooks

LHet merk Brooks onderscheidt zich doordat het een ambachtelijk merk is dat al zijn producten met de hand en tot in het kleinste detail vervaardigt. Kwaliteit heeft bij Brooks altijd voorop gestaan en dat is te zien aan sommige zadels, zoals de B66- en C17-modellen, waarvan het ontwerp op een heel subtiele manier is veranderd, om aan te tonen dat wat van meet af aan al goed is, niet hoeft te evolueren.

Lees meer

Brooks Topcategorieën

Best verkochte Brooks producten

 

Brooks

71 producten

Pagina
per pagina

Brooks

71 producten

Pagina
per pagina

Brooks, een handgemaakt merk voor het leven

Een pionier van het stadsfietsen

De geschiedenis van JB Brooks & Co gaat terug tot 1866, toen John Boultbee-Brooks zijn eigen bedrijf oprichtte. Zijn oorspronkelijke idee was zich uitsluitend te richten op lederwaren en harnassen voor paarden, die hij vervaardigde in Birmingham, Engeland, waar hij nog steeds actief is onder die naam.

John trok altijd te paard door de stad, maar toen zijn paard een paar jaar later, in 1878, stierf, besloot hij deze reizen per fiets te maken. Dit was ongebruikelijk voor die tijd.

Het ongemak van een zadel als inspirerend symbool

De fiets die Brooks gebruikte voor zijn woon-werkverkeer was uitgerust met een houten zadel dat een beetje oncomfortabel was, om niet te zeggen nogal ongemakkelijk. Dankzij zijn ervaring in de omgang met materialen zoals leer, paste hij het zadel van zijn fiets aan en bekleedde het met leer om comfort en ook elegantie te verkrijgen.

Brooks patenteerde zijn eerste fietszadel in oktober 1882. Hij zei: "Ik was ontevreden over de bestaande zadels, die weinig bescherming boden tegen de trillingen van slechte wegen".

Handgemaakte zadels, een groot succes

Begin 1900 had Brooks al een uitgebreide catalogus van zadels en fietsaccessoires zoals gereedschapstassen, accessoires of wielbuizen met dezelfde kwaliteit en erkenning als bij de fabricage van zadels.

Een halve eeuw later is Brooks uitgegroeid tot een wereldwijd erkend merk, een marktleider en een massaproducent met 3.000 werknemers en een wekelijkse productie van 80.000 zadels, wat neerkomt op niet minder dan 3.000.000 zadels per jaar.

Een merk dat nooit zijn eigendom heeft verloren

De familie Brooks heeft van generatie op generatie alle traditionele technieken voor de ambachtelijke vervaardiging van alle producten doorgegeven.

In 1962 werd Brooks als bedrijf onderdeel van de Raleigh Bicycle Company, een van de oudste en meest prestigieuze fietsfabrikanten uit die tijd. Met deze verandering verhuisde het bedrijf naar Birmingham, slechts 5 kilometer ten noorden van de huidige locatie.

Sinds 2002 is Brooks eigendom van Selle Italia, hoewel de productie nog steeds in het Verenigd Koninkrijk plaatsvindt, zodat traditie en kwaliteit onder het dak van dezelfde fabriek behouden blijven.

De essentie ervan blijft vandaag

Kwaliteit heeft bij Brooks altijd voorop gestaan en dat is te zien aan sommige zadels, zoals de B66- en C17-modellen, waarvan het ontwerp op een heel subtiele manier is veranderd, om aan te tonen dat wat van meet af aan al goed is, niet hoeft te evolueren.

Bij Santafixie hebben we het beste van het handgemaakte merk Brooks.

Wij vinden het geweldig dat iedereen kan beschikken over de beste producten om zijn fietsritten in de stad te verbeteren. Op onze website vindt u de beste fietsonderdelen van het prachtige merk Brooks.

Als je de juiste uitrusting nodig hebt, geen nood, we hebben ook fietsaccessoires en Brooks fietsuitrusting beschikbaar zodat je niets tekort komt.

Het merk Brooks onderscheidt zich doordat het een ambachtelijk merk is dat al zijn producten met de hand en tot in het kleinste detail vervaardigt. Daarom zijn de prijzen van hun producten een beetje duur, maar bij Santafixie denken we altijd aan jou. We hebben een speciale categorie gemaakt met prachtige aanbiedingen en kortingen van het merk Brooks, zodat u een aantal van hun producten kunt bemachtigen tegen een relatief aantrekkelijke prijs.