Jitensha

Jitensha

Het minimalistische ontwerp van het frame, de kwaliteit van de onderdelen en het comfort bij het trappen van een Jitensha fiets zijn de richtlijnen waar je niet omheen kunt. Nicolas, François en Cédric creëren een minimalistisch, puur, veilig product met een klein Frans tintje dat Jitensha zijn eigen persoonlijkheid geeft en het onderscheidt van andere merken op de markt.

Lees meer

Best verkochte Jitensha producten

 

Jitensha

10 producten

per pagina

Jitensha

10 producten

per pagina

Jitensha, synoniem voor cultuur, minimalisme en authenticiteit

De geboorte van Jitensha

Jitensha betekent "fietsen" in het Japans, en het is geen willekeurig gekozen naam. Er zit een verhaal achter. In 2016 besloot Nicolas, een Fransman die in Tokio woont, zijn twee passies - klassieke fietsen en Japanse cultuur - samen te brengen in een uniek product.

Een klassieke fiets met oosterse accenten en ook Franse reminiscenties; zijn naam: Jitensha. Al snel moest Nicolas het bedrijf uitbreiden en met de hulp van François, een ontwerper, en Cédric, een filmproducent, creëerden ze wat nu een uniek en minimalistisch fietsmerk is.

Japan, Parijs en Genève

Zodra het project was geconsolideerd, heeft Jitensha zijn activiteiten halverwege Parijs en Genève verplaatst. "Ons idee is om inspiratie te halen uit de minimalistische, ultramoderne en traditionele Japanse stijl en die te combineren met de Franse geest en onze eigen fietscultuur", aldus het merk. "Eenvoudig en gereduceerd" is het leidmotief.

Terwijl Nicolas in Parijs de leiding heeft over Jitensha, is François het creatieve brein. Zijn reizen over de hele wereld dienen als inspiratie voor nieuwe ontwerpen en ideeën die vervolgens worden vertaald in Jitensha fietsen. Tenslotte controleert Cédric vanuit zijn woonplaats Genève de levering van frames en onderdelen, alsmede het logistieke beheer van het merk.

Ontwerp, kwaliteit en comfort

Het minimalistische ontwerp van het frame, de kwaliteit van de onderdelen en het comfort bij het trappen van een Jitensha fiets zijn de richtlijnen waar je niet omheen kunt. Nicolas, François en Cédric creëren een minimalistisch, puur, veilig product met een klein Frans tintje dat Jitensha zijn eigen persoonlijkheid geeft en het onderscheidt van andere merken op de markt.

Jitensha fietsen kunnen tot in detail worden aangepast. Naast het framemodel en de framekleur is het mogelijk om het type stuur en de afwerking van onderdelen zoals stuur, zadel of banden te kiezen. De met de hand geassembleerde frames zijn gemaakt van dubbelzijdig Cr-Mo 4130 (chromoly) staal en hebben een natuurlijke flex om trillingen van de weg te absorberen.

Ze zijn verkrijgbaar met één versnelling, met een interne naaf met twee versnellingen of met een innovatief elektrisch systeem dat geen externe belasting nodig heeft. Met het Zeus-systeem recupereert de achternaaf de bij het remmen gegenereerde energie en zet deze om in elektrische energie die tot drie niveaus van trapondersteuning biedt. Omdat het hele systeem in de naaf is geïntegreerd, wordt de esthetiek van de fiets niet veranderd door batterijen of kabels.

Met de hand in elkaar gezet en gecontroleerd

De monteurs van Jitensha assembleren de fietsen vanaf nul in hun werkplaats in Genève met de zorg en aandacht die elke fiets verdient, waardoor de levertijd aanzienlijk langer is dan die van andere stadsfietsenmerken.

Elke schroefdraad wordt ingevet met de juiste hoeveelheid smeermiddel, elke bout wordt gecontroleerd en op het juiste moment aangedraaid. Zodra de motor 100% geassembleerd is, wordt hij uitgeprobeerd en getest door Jitensha personeel voordat hij verzonden wordt naar zijn nieuwe gelukkige eigenaar.

Het beste van de conservatieve Jitensha fietsen beschikbaar bij Santafixie

Alle kwaliteit en het minimalistische design van de klassieke Jitensha fietsen is verkrijgbaar voor de beste prijs in onze online shop.

We hebben meerdere modellen Jitensha fixie of single speed fietsen beschikbaar, zodat je het model dat je het leukst vindt kunt vinden en de fiets kunt kiezen die het beste bij jou en je rijstijl past.

Bij Santafixie maken we het u gemakkelijk, binnen elk fietsmodel kunt u de maat kiezen die het beste bij u past, samen met het type stuur dat u het mooist vindt.

Koop een stijlvolle Jitensha-fiets en je wordt de afgunst van alle stadsfietsers in je omgeving.