Fietshandschoenen

Fietshandschoenen

57 producten

per pagina

Fietshandschoenen

57 producten

per pagina

HOE KIES JE FIETSHANDSCHOENEN?

Fietshandschoenen zijn een aanbevolen uitrusting voor als je gaat fietsen. Het gaat om een kledingstuk dat comfort biedt en reacties voorkomt die kunnen leiden tot een bepaald gevaar, zoals zwetende handpalmen, gevoelloosheid, enzovoorts. Bovendien beschermen de handschoenen je bij eventuele valpartijen en botsingen. Ze bieden ook meer grip en meer controle over het stuur, wat de rit veiliger maakt.

Bij Santafixie bieden we je een grote verscheidenheid aan fietshandschoenen aan die het fietsen comfortabeler en veiliger maken. In onze online shop vind je de beste fietshandschoenen met geweldige aanbiedingen. De keuze van de handschoenen zal eenvoudiger zijn dankzij deze aanbevelingen.

Soorten handschoenen op basis van lengte


Er zijn verschillende soorten handschoenen te vinden op basis van lengte en design: van korte tot lange fietshandschoenen of handschoenen zonder vingers. We geven je hier de kenmerken van ieder type handschoen.

Korte handschoenen helpen de handen te beschermen tegen schaafwonden en bij eventuele valpartijen en bieden zo comfort. Ze bevorderen ook de opname van zweet en vocht, zodat de handen niet van het stuur kunnen afglijden. Ze zijn voorzien van een eenvoudig sluitsysteem, meestal met klittenband, en zijn meestal snel aan te doen. Korte handschoenen zijn niet alleen bedoeld voor de winter. Er zijn modellen met goede ventilatie en vingerloze handschoenen als je op zoek bent naar mogelijkheden voor de zomer. Onder de korte handschoenen heb je die van merken als Giro of Ginelli.

Lange handschoenen worden meer gebruikt voor de zomer en worden ook aanbevolen voor gecompliceerde praktijken, aangezien ze zich perfect aanpassen aan de hand, als een tweede huid. Ze worden gekenmerkt door een ademende vulling die de hele hand bedekt en meer lichtheid biedt dan korte handschoenen, maar het is niet de meest effectieve optie tegen de kou. Onder de lange handschoenen vind je die van merken zoals Giro.

Handschoenen op basis van hun eigenschappen


Er zijn ook verschillende soorten fietshandschoenen op basis van het design of de eigenschappen hiervan. We vertellen je over de verschillende opties.

De ongevoerde handschoenen zijn ontworpen voor gebruikers die de voorkeur geven aan meer aanrakingsgevoel tijdens de rit.

Dit type handschoen heeft een met gel gevulde binnenkant en wordt gekenmerkt door de speciale antislipeigenschappen en hoge bescherming tegen stoten. De meest opvallende merken zijn onder andere BLB of Giro.

De handschoenen met klittenbandsluiting zijn zeer gebruikelijk onder de korte modellen en zijn gemakkelijk en snel aan te trekken in enkele seconden met een veilige sluiting. Bovendien is de klittenbandsluiting verstelbaar, om een aanpasbare pasvorm te garanderen. De klittenbandhandschoenen die opvallen zijn onder andere die van de merken Giro en Cinelli.

Ademende fietshandschoenen zijn voorzien van ventilatiegaatjes op verschillende plekken, zoals de handpalm en de vingers, voor een betere luchtstroom. Ze zijn perfect voor elk moment van het jaar, omdat ze voorkomen dat het zweet zich ophoopt. Dit maakt ze ook comfortabeler. Opties die opvallen zijn onder andere die van de merken 100% en Giro.

De touchscreen-fietshandschoenen bieden de mogelijkheid om een touchscreen te bedienen zonder dat je de handschoenen hoeft uit te trekken. Dit is alleen al mogelijk door middel van aanraking met één van de vingers, meestal de duim en de wijsvinger. Onder deze handschoenen steken de opties van onder andere Cinelli en Giro boven de rest uit.