Stuurlinten

Stuurlinten

256 producten

per pagina

Stuurlinten

256 producten

per pagina

Hoe kies je het beste stuurlint?

Het belang van stuurlint wordt vaak over het hoofd gezien. Het is echter een essentieel onderdeel van je fiets, zeker als je de stuurcontrole van je fiets wilt verbeteren, vooral bij hoge snelheden of op een oneffen wegdek. Stuurlint zorgt ervoor dat je een ​​perfecte greep op je stuur hebt. Daarbij absorbeert het trillingen, waardoor je altijd comfortabel op je fiets zit.

Er zijn veel soorten stuurlint beschikbaar; meerkleurig stuurlint, retro stuurlint, verschillende prints, verschillende diktes, etc.

Bij het uitzoeken van stuurlint is het belangrijk dat je vaststelt hoe deze aan je stuur moet worden bevestigd. Soms heeft stuurlint zelfklevende strips of gel die het lint op z’n plek houden. Andere soorten stuurlint kun je simpelweg om je stuur wikkelen en vastzitten met een stuurdop.

Je moet daarbij ook rekening houden met de dikte van de tape. Dit hangt natuurlijk helemaal af van wat je het fijnst vindt. Het is daarbij wel goed te onthouden dat een dikker stuurlint de trillingen van het wegdek beter absorbeert.

Verschillende soorten stuurlint, op basis van materiaal

Bij het kiezen van het juiste stuurlint is het materiaal super belangrijk. De meest gebruikte materialen zijn:

  • Synthetisch: Synthetisch stuurlint is meestal gemaakt van siliconen, nylon of polyurethaan. In sommige gevallen bestaat het stuurlint uit slechts 1 van deze materialen. De synthetische variant is goedkoper en resistenter.

  • Kurk: Kurk absorbeert vocht en trillingen probleemloos. In vergelijking met andere materialen is het echter minder duurzaam. Veel kurken stuurlint is echter gecombineerd met synthetische materialen waardoor ze duurzamer zijn.

  • Leer: Ben je op zoek naar een retro-look? Dan is leer de perfecte optie! Het materiaal past zich perfect aan aan de vorm van je handen en geeft je fiets een elegante look.

  • Schuim: Het belangrijkste voordeel van dit type stuurlint is dat het materiaal dun is, waardoor je elke beweging van je stuur perfect aanvoelt.

Andere componenten voor je stuur

We hebben andere handige componenten beschikbaar, waardoor je stuur nog meer comfort en grip krijgt. Voor flat bars, handvatten zijn erg effectieve. Het is daarbij belangrijk dat op elk stuur een set stuurpluggen stuurpluggen gemonteerd wordt. 

Sommige sturen kunnen het best uitgerust worden met handvatten in plaats van stuurlint. Handvatten zijn compatibel met flat bars en zorgen voor een betere grip en extra comfort tijdens het fietsen.

Handvatten zijn vaak gemaakt van schuim, leer of synthetische materialen, of andere materialen

Een ander zeer belangrijke accessoire voor fietssturen zijn stuurpluggen. Deze zijn niet alleen bedoeld om je fiets er mooi uit te laten zien, maar zorgen er ook voor dat de uiteinden van je stuur afgedekt zijn. Zo wordt het risico op ernstige verwondingen bij een val verminderd.

Stuurpluggen zijn compatibel met elk type stuur en zijn echt onmisbaar, vooral in officiële wedstrijden.

Koop stuurlint bij Santafixie

Bij Santafixie hebben we allerlei soorten stuurlint beschikbaar, gemaakt van verschillende materialen en beschikbaar in verschillende kleuren, van de beste merken op de markt zoals BLB, Brooks and Cinelli

Heb je vragen over welk stuurlint het meest geschikt is voor jouw fiets? Neem dan gerust contact met ons op door een e-mail te schrijven naar [email protected], of bel 014 7042 2050. Wij helpen je graag!