Fietsen

Fietsen

232 producten

per pagina

Fietsen

232 producten

per pagina

Hoe kies je de fiets die het best bij jou past?

In onze Santafixie online shop verkopen we allerlei soorten fietsen. Onze filosofie is gebaseerd op het feit dat mensen graag fietsen in hun vrije tijd, of het nu op hoog niveau is, om fit te blijven, of simpelweg als transportmiddel.

In onze catalogus vind je alle soorten stadsfietsen. Bovendien hebben we ook fietsen voor andere fiets disciplines, zoals baanfietsen, gravel fietsen en cyclocross fietsen.

Vind de fiets die het beste aansluit op jouw behoeften en budget. We hebben ook speciale kortingen aan, zodat je altijd toegang hebt tot de beste prijzen. 

Fixie fietsen

Fixie fietsen, ook wel single-speedfietsen genoemd, zijn fietsen met slechts één tandwiel. Hierdoor blijft de fiets altijd in beweging.

Met de pedalen heb je de volledige controle over je wielen. Dit komt doordat het tandwiel niet door blijft lopen wanneer je stopt met trappen, maar direct gekoppeld is aan je trapbeweging. Fixies zijn licht, zitten eenvoudig in elkaar en hebben weinig onderhoud nodig.

Baanfietsen

Baanfietsen zijn prestatiegerichte fietsen bedoeld voor professioneel gebruik en voor races. Deze fietsen worden normaalgesproken gebruikt in velodromen en gesloten circuits.

De frames van deze fietsen worden van verschillende materialen gemaakt, zoals staal en aluminium, of, wanneer je op zoek bent naar een lichte fiets, van carbon. Over het algemeen is het design aerodynamischer dan dat van de meeste stadsfietsen. 

Fietsen voor in de stad

Stadsfietsen zijn beschikbaar op de markt in alle soorten en maten . Deze fietsen zijn populair over de hele wereld en zijn een duurzaam, gezond en zuinig vervoermiddel.

Stadsfietsen bieden comfort en zijn erg betrouwbaar. Op dit type fiets zit je over het algemeen wat meer voorovergebogen dan bij bijvoorbeeld omafietsen. We onderscheiden de volgende soorten stadsfietsen:

Forenzenfietsen

Forenzenfietsen zijn erg populair en worden vaak gebruikt voor de alledaagse dingen. 

Deze fietsen zijn slim ontworpen en extra wendbaar, zodat je altijd snel kunt reageren op het verkeer om je heen.  

Omafietsen

Omafietsen hebben een pratisch design. Deze fietsen worden meestal gebruikt voor kortere ritten, het vervoeren van spullen of simpelweg voor een heerlijke rit door de stad.

In sommige landen kun je zelfs een omafiets huren. Hierdoor willen overheden de dienstverlening verbeteren en milieuvervuiling tegengaan.

Elektrische fietsen

Elektrische fietsen, ook wel e-bikes genoemd, zijn uitgerust met een elektrische motor. Deze motor geeft de trappers een extra push, zodat je minder kracht hoeft uit te oefenen.

Er zijn verschillende modellen elektrische fietsen beschikbaar, zodat  er altijd een fiets is die aansluit bij je behoeften.

Vouwfietsen

Vouwfietsen beschikken meestal over 20-inch wielen. Door middel van de scharnieren kan de fiets makkelijk worden opgevouwen, waardoor ‘ie een stuk kleiner wordt en minder opbergruimte inneemt.

Het handigste aan een vouwfiets is dat je ze overal mee naartoe kunt nemen!

Elektrische vouwfietsen

Een Elektrische vouwfiets is een combinatie tussen  een elektrisch fiets en een vouwfiets. Dit type fiets biedt de perfecte combinatie van prestatie en comfort.

Elektrische vouwfietsen zijn gemaakt voor in de stad en voor goed begaanbaar terrein. Deze fietsen zijn ecologisch en economisch verantwoord. Dankzij de elektrische motor is er namelijk geen uitstoot van gassen.

Hybride fietsen

Hybride fietsen zijn erg veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor verschillende dingen, of je ze nu gebruikt voor je training, of als dagelijks vervoermiddel.

Op de meeste hybride fietsen kun je zelf spatborden en bagagedragers monteren.

Fietsen om mee op avontuur te gaan

Deze fietsen zijn gemaakt voor avontuur! Ontdek nieuwe plekken en routes en bepaal zelf waar je heen gaat. Jij beslist hoe lang je reis gaat duren en waar je heen gaat, of het nu gaat om korte dagtochten of misschien zelfs weektochten. 

Gravel fietsen

De Gravel fiets is geïnspireerd door de cyclocrossfiets. Gravel bikes zijn een combinatie van een racefiets en een mountainbike en zijn speciaal gemaakt voor oneffen wegen, bospaden en grindwegen, maar ook de asfaltweg. Het design is vergelijkbaar met dat van een racefiets. maar is aangepast om over afwisselend terrein te kunnen rijden.

Cyclocrossfietsen

Cyclocrossfietsen zijn vergelijkbaar met racefietsen. Het verschil zit echter in het design en de vorm. Deze fietsen hebben bredere banden en zijn sterker en smaller, wat zorgt voor meer mobiliteit op alle mogelijke terreinen. Cyclocrossfietsen worden normaal gesproken gebruikt voor wedstrijden op gesloten circuits op natuurlijk of kunstmatig terrein.