Stuurtassen

Stuurtassen

79 producten

per pagina

Stuurtassen

79 producten

per pagina

Welke stuurtas moet ik kopen voor mijn fiets?

De stuurtas is een praktisch accessoire voor zowel bikepacking als dagtochten. Dit type tas is erg handig omdat hij aan de voorkant van je fiets wordt bevestigd.

Er zijn verschillende soorten en maten voor elk specifiek gebruik, afhankelijk van de route en persoonlijke voorkeuren en de verschillende soorten sturen. Hun functie is het veilig opbergen van voedsel, gereedschap of kleding.

Bovendien vergemakkelijkt hun strategische ligging vooraan in het voertuig en binnen handbereik de toegang tot deze elementen.

Welke maat stuurtas moet ik kiezen?

Er zijn twee hoofdsoorten stuurtassen:

  • Oprollen. Ze rollen op over het stuur en zijn kleiner van formaat.
  • Harnas. De tas wordt aan het stuur bevestigd door middel van een systeem van riemen met klittenband, clips of compressiebanden.

Het uitgangspunt bij de keuze is de maat van uw stuur. Houd in gedachten dat dit een belangrijk onderdeel is voor het besturen van je fiets. U moet er dus comfortabel en betrouwbaar mee om kunnen gaan.

De harnassen worden gebruikt om de slaapzak, het matje en soms de tent te dragen als die niet te groot is. Ze worden ook vaak gebruikt om een kaarthouder, handschoenen, mackintosh, enz. mee te nemen. De buitenste zakken, die gemakkelijk toegankelijk zijn, bevatten voorwerpen voor direct gebruik. Dit is ook gebruikelijk bij rolzakken.

Een populaire standaardmaat is 32 x 16 x 11 cm (L x H x B). Dit langwerpige formaat past goed bij de structuur van het hoofdstuur. Een compacter en kleiner 21 x 12 x 17 cm is ook een goed alternatief. Het ontwerp is ideaal om de basis mee te nemen: mobiele telefoon, kaart, energierepen, enz.

Qua volume zijn 2 of 3 liter de meest voorkomende, hoewel er ook exemplaren zijn met een inhoud van 10 en zelfs 20 liter en er onder de kleinste exemplaren ook exemplaren van 1 liter te vinden zijn.

Hoe bevestig ik stuurtassen aan mijn fiets?

De verankeringssystemen van deze tassen zijn sterk geëvolueerd. In het algemeen bestaan de huidige modellen uit twee delen:

  • De tas zelf, meestal waterdicht.
  • en verankeringssystemen.

Elk model heeft zijn eigen aanpassingsmiddelen. Kies een model dat compatibel is met uw fiets. Vergeet niet dat het niet in de weg mag zitten bij het rijden en dat het uw stabiliteit of die van het voertuig niet uit balans mag brengen.

Grotere exemplaren zijn meestal voorzien van riemen, klittenband, harnassen en metalen ankers. Zij moeten altijd boven de vaste delen van het stuur worden geplaatst, zodat er ruimte overblijft om met de remmen te manoeuvreren zonder de goede werking ervan te beïnvloeden. De meer geavanceerde hebben snelsluitingen van het clip-type.

De rollen rollen zichzelf op zodra ze aan de structuur zijn vastgehaakt. Een klittenbandsysteem zorgt voor hun stabiliteit.

Topmerken stuurtassen bij Santafixie

Wanneer u een stuurtas voor uw fiets koopt, moet u een kwaliteitsproduct kiezen dat aan uw behoeften voldoet. De eerste prioriteit is dat het voldoet aan uw behoeften in termen van capaciteit, robuust is en stevig op zijn plaats blijft. Een zak die los staat van het harnas is meestal een voordeel, omdat hij sneller en gemakkelijker te verwijderen is, zonder dat het hele verankeringssysteem moet worden gedemonteerd...

Bij Santafixie hebben we een geweldige selectie van deze fietstassen samengesteld. En daarvoor hebben we de beste gespecialiseerde bedrijven in de sector ingeschakeld. Zo heeft u een breed scala aan opties van de meest gewaardeerde merken op de markt binnen handbereik.

Ortlieb

Sinds de oprichting in 1982 heeft het Duitse bedrijf zich toegelegd op de productie van rugzakken en fietstassen voor fietsen. Ortlieb is een van de toonaangevende bedrijven in de sector en biedt daarom altijd innovatieve, hoogwaardige en duurzame producten. Ze zijn het beste als je een ervaren fietser bent.

Pro

Het merk Pro heeft een betrouwbaar en aantrekkelijk assortiment producten voor het vervoer van spullen per fiets. Het is een bedrijf dat zich onderscheidt door zijn goede afwerking, de ergonomische aanpak van zijn creaties en de verscheidenheid aan formaten. Als u op zoek bent naar een opmerkelijke prijs-kwaliteitverhouding, zal het u overtuigen.

Restrap

Restrap is geboren in Leeds en heeft een eigen werkplaats in Engeland, waar het zijn producten met de hand maakt. Dit is haar belangrijkste kwaliteit en toch worden haar producten tegen een betaalbare prijs op de markt gebracht. Hun waterdichte zakken zijn grondig getest en worden aanbevolen vanwege hun uitstekende afdichting. Als je in een natte of regenachtige omgeving komt, zul je ze geweldig vinden.

Topeak

We eindigen deze korte rondleiding met een van de bedrijven die wereldwijd het meest bekend staan om hun innovatie en technologische ontwikkeling. Topeak, van Amerikaanse oorsprong en al drie decennia actief, richt zich op veeleisende fietsers die waarde hechten aan uitmuntendheid en goed werk.

Zoals u ziet is het kopen van een stuurtas een serieuze zaak die uw relatie met fietsen kan veranderen - bekijk onze volledige selectie producten!