Pit Viper

Pit Viper

Voor fietsen, skiën, mountainbiken en zelfs thuiswerken, Pit Viper brillen doen hun werk door u te beschermen en u een stoere uitstraling te geven. In onze e-commercewinkel vindt u een brede selectie aan Pit Viper fietsuitrusting met verschillende ontwerpen en glazen, zodat u kunt kiezen voor het model dat het beste bij u en uw levensstijl past.

Lees meer

Best verkochte Pit Viper producten

 

Pit Viper

7 producten

per pagina

Pit Viper

7 producten

per pagina

Pit Viper, het unieke onverwoestbare brillenmerk

Het merk dat voortkwam uit het succes van een onaangenaam evenement

Chuck Mumford is een normale man die houdt van in zijn busje rijden, reizen, skiën en vele andere buitensporten. Hij is tevens de oprichter van Pit Viper, een eigenzinnig merk dat onverwoestbare brillen ontwerpt.

Het verhaal van Pit Viper begon in 2012 tijdens een van Chuck's reizen waarbij hij de bergen op zijn ski’s wilde verkennen. Chuck droeg altijd en overal waar hij kwam een luxe zonnebril, ook tijdens het skiën. Door een klein ongelukje brak zijn zonnebril. In zijn teleurstelling over het feit dat de bril niet sterk genoeg was, kwam Chuck op het idee om een zonnebril te ontwerpen die zeer goed bestand was tegen stoten, verdraaiingen en vallen.

Chuck kocht een aantal restpartijen zonnebrillen op van het Amerikaanse leger en begon daarmee een nieuw en uniek product te maken. Samen met Chris Garcin, de huidige mede-eigenaar van het merk, zetten zij de volgende stappen: een aantrekkelijke ontwerp, grootschalige productie en een luchtige marketingstrategie.

Pit Viper prototypes konden op de grond worden gegooid zonder te breken. Ze konden ook worden verpletterd en zelfs door een auto worden overreden zonder zichtbare schade. Kracht was echter niet het enige. Chuck en Chris moesten behalve een zeer robuust product maken ook een bril ontwerpen die passende oogbescherming zou bieden.

Toen dit klaar was en prestatietesten succesvol bleken te zijn, kon de Pit Viper bril bijna klaar in de markt worden gelanceerd – het enige dat nog ontbrak was wat kleur en ontwerp.

Pit Viper's aparte ontwerpen

Zodra Pit Viper brillen werden goedgekeurd en alle kwaliteitscontroles hadden gepasseerd, liet Chuck zijn artistieke talent de vrije loop en schilderde ze op basis van zijn extreme en eigen levensstijl, die zeer typerend was voor de jaren ‘90.

Om hun project te vergroten en meer impact te hebben op de wereld van de optiek, deden ze aan fondsenwerving via Kickstarter voor het realiseren van de productie van de eerste Pit Viper brillenserie. Dankzij deze campagne hadden ze maximale vrijheid voor het ontwerpen van een creatief en hoogwaardig product.

Er wordt bij Pit Viper speciaal belang gehecht aan het levendig houden van plezier, een kenmerk dat in één oogopslag is te zien in al hun modellen. Daarnaast valt het merk op door de manier waarop het elk brilmodel beschrijft en door zijn websiteontwerp geïnspireerd op de jaren ‘90. Hiermee onderscheidt het zich van zijn concurrenten.

Bij Pit Viper hebben ze er veel vertrouwen in en rekent men op de duurzaamheid van hun product. Dat is waarom ze hun klanten de mogelijkheid bieden een nieuwe Pit Viper bril te ontvangen in ruil voor een video waarin ze hun zonnebril op de meest originele wijze kapot proberen te slaan.

Kortom, de onverwoestbare en iconische Pit Viper bril zal u alle bescherming bieden die u nodig heeft in combinatie met een geheel unieke, herkenbare stijl.

Bij Santafixie vindt u een brede selectie van de befaamde Pit Viper

Voor fietsen, skiën, mountainbiken en zelfs thuiswerken, Pit Viper brillen doen hun werk door u te beschermen en u een stoere uitstraling te geven.

In onze e-commercewinkel vindt u een brede selectie aan Pit Viper fietsuitrusting met verschillende ontwerpen en glazen, zodat u kunt kiezen voor het model dat het beste bij u en uw levensstijl past. Daarnaast is Santafixie een van de weinige detailhandelaren die Pit Viper verkopen in Spanje.