Wielen

Wielen

242 producten

per pagina

Wielen

242 producten

per pagina

WELK WIEL MOETEN WE KIEZEN VOOR ONZE FIETS?

De wielen van een fiets zijn misschien wel de belangrijkste elementen van onze fiets, op het frame na . Als speciaalzaak voor stadsfietsen en onderdelen hebben wij de grootste online catalogus met 700c-wielen.

Binnen deze categorie zijn er verschillende typen: wielen voor stadsfietsen, racefietsen, baanfietsen, grind- en cyclocrossfietsen en voor in het velodrome.

Er is een grote verscheidenheid aan fietswielen beschikbaar, dus voordat je wielen voor je fiets koopt, moet je duidelijk hebben welk wiel je moet aanschaffen op basis van je behoeften. Bovendien kun je, als je slechts één van de twee wielen nodig hebt, in onze online winkel voorwielen, achterwielen of wielensets voor fietsen kopen, we hebben zelfs terugtrapwielen.

Typen wielen op basis van hun gebruik


De keuze van het type wiel voor je fiets zal vooral afhangen van hoe je je fiets wilt gebruiken.

Als je je fiets in een overwegend stedelijke omgeving gaat gebruiken, heb je verschillende mogelijkheden.

 • Fixie-wielen en single-speed-wielen

In onze catalogus zijn de fixie/single-speed-fietsen de specialiteit waarin we veel variatie hebben. Dat wil zeggen, een model voor fietsen met een vast tandwiel, zeer effectief en praktisch voor gebruik in de stad.

 • Stadsfietswielen

We hebben ook tal van opties voor stadsfietswielen. Deze zijn speciaal ontworpen voor de stad en moeten een goede grip op het wegdek bieden en meer weerstand tegen lekrijden.

 • Wielen voor racefietsen

We hebben ook 700c-racefietswielen die zeer dun, licht en aërodynamischer zijn.

 • Wielen voor baanfietsen

Als je ervoor wilt gaan en op zoek bent naar betere prestaties, kun je zelfs de baanfietsen uitproberen: hun lichtheid biedt je extra kwaliteit. Ze kunnen ook op een vergelijkbare manier worden gebruikt als de wielen van een fixiefiets, hoewel ze zijn ontworpen om te worden gebruikt in een velodrome.

 • Wielen voor grind- en cyclocrossfietsen

Als je met je fiets uit de stedelijke omgeving wilt komen of zelfs ermee wilt reizen, hebben we ook wielen voor grind- en cyclocrossfietsen. Een goede investering om van je fiets een echt multifunctioneel voertuig te maken dat paden en grind overwint…

Welk materiaal kies je voor je wielen?


Een ander aspect dat uiteindelijk voor een groot deel de fietswielen bepaalt, is het materiaal: de externe elementen zijn vaak de elementen die uiteindelijk het gewicht van een fiets bepalen. Bovendien kunnen de prestaties per materiaal behoorlijk variëren.

 • Aluminium wielen

De traditionele aluminium wielen worden, ondanks hun gewicht, nog steeds zeer gewaardeerd om hun robuustheid en zelfs hun remvermogen. Er gaat niets boven de zekerheid die een klassieke fiets je geeft.

 • Koolstof wielen

Koolstof wielen zijn daarentegen een hele nieuwe wereld om te verkennen. Met hun lichtheid kun je zeer snel door de straten van je stad vliegen en een groot rendement op je investering behalen.

Andere onderdelen voor je wielen


Aan de andere kant kun je in onze winkel ook andere onderdelen en accessoires voor je wielen kopen, zodat je andere reparaties en wijzigingen kunt uitvoeren die niets te maken hebben met de velgen van je fiets en die je ongeschonden kunt laten.

 • Naven

Het kan zijn dat je nieuwe naven nodig hebt, een veelvoorkomende reparatie aan de centrale as van je wielen die grotere schade zal voorkomen.

 • Binnenbanden

Je kunt binnenbanden gebruiken om je lekken te repareren, zodat je niet halverwege je rit komt stil te liggen.

 • Buitenbanden en banden

Je kunt ook de verschillende soorten buitenbanden en banden testen om te zien welke geschikt zijn voor de verschillende gevoeligheden van het wiel en het gebruik van je fiets.

 • Accessoires voor wielen

Op dezelfde manier kun je ook andere wielaccessoires vinden zoals ventieladapters, velgbedden...

Voordelen van kopen bij Santafixie


90% van de wielen die we aanbieden in onze catalogus worden handmatig gemonteerd door ons team van monteurs in onze fabriek in Barcelona. Zodra je je online bestelling plaatst, neemt een van onze collega’s de door jou gekozen velg, de naaf, de spaken en de wieldoppen. Dan zet hij de spaken en eindigt met het handmatig centreren van je wiel. Op deze manier kunnen we de grootste verscheidenheid aan kleuren, profielen en spaken voor wielen aanbieden van verschillende kwaliteiten voor stadsfietsen, racefietsen en wedstrijdfietsen.