Handvatten

Handvatten

194 producten

per pagina

Handvatten

194 producten

per pagina

Welke handvatten zijn geschikt voor jouw fiets?

Het hoofddoel van het gebruik van handvatten is uiteraard het zorgen voor een goede grip op je stuur. Daarbij zorgt het ook voor meer comfort en maakt het je fiets veiliger. Handvatten helpen bij het absorberen van trillingen, zodat je handpalmen en polsen niet geblesseerd raken op ruiger terrein. Handvatten zijn alleen compatibel met flat bars of riser bars.

Onthoud wel dat handvatten vaak snel slijten, vooral als je een extremere fietssport beoefend, waarbij de handvatten vaker van een harder materiaal zijn gemaakt.

Houd bij het kiezen van de juiste handvatten rekening met je type fiets. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je baat hebt bij anti-slip handvatten. Het is daarbij ook belangrijk dat je nieuwe handvatten compatibel zijn bij het stuur van je fiets.

Materialen

Handvatten kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, afhankelijk van het fietstype en fietssport.

Rubberen grepen zijn gemaakt van een krachtig en duurzaam gehard antisliprubber. Dit type wordt meestal gebruikt voor stadsfietsen en omafietsen.

Dit materiaal past zich perfect aan op de vorm van je handen, door de continue veranderende druk die je handen hebben op het stuur. Schuimen handvatten worden vooral gebruikt voor de meer agressieve fietssporten zoals cyclocross of MTB. Dit komt omdat daar meer schokdemping voor nodig is.

Siliconen handvatten zijn meestal heel betaalbaar en zijn daarbij vergelijkbaar met rubberen grepen. Er zijn verschillende modellen op de markt, met soepele of juist ruwe oppervlakken (hoe ruwer het oppervlak, hoe beter de grip). Ook deze handvatten worden vaak gebruikt voor stadsfietsen en omafietsen.

Deze handvatten geven je fiets een elegante look. Je moet ze trouwens wel goed onderhouden, anders gaat het leer barsten. Ook deze handvatten worden het vaakst gebruikt voor stadsfietsen en omafietsen.

Handvatten van kunstleer zijn gemaakt met een materiaal dat, zoals de naam al aangeeft, er uit ziet en aanvoelt als leer. Dit type handvatten heeft minder onderhoud nodig dan de leren variant. Synthetische handvatten worden het meest gebruikt voor fixies en stadsfietsen, met flat bars.

Ergonomische handvatten

Ergonomische handgrepen zijn gemaakt voor het hoogste comfort. De vorm van de handvatten zorgen voor een perfecte positionering van je handen, waardoor de druk op je handen verminderd wordt.  

Dankzij deze grepen voorkom je zwelling of gevoelloosheid in je handen na een stuk fietsen.

Koop handvatten voor je fiets bij Santafixie

Bij Santafixie vindt je een een grote hoeveelheid handvatten, elk gemaakt van verschillende materialen en in allerlei kleuren en geproduceerd door de beste merken zoals Csepel, Supacaz and Brooks. Ben je op zoek naar extra comfort? Check dan onze ergonomische handvatten.

Heb je vragen? Je kunt ons altijd contacteren via [email protected] of bel ons op 085-20 84 202. Onze specialisten helpen je graag bij het beantwoorden van al je vragen.