Cyclocross fietsen

Cyclocross fietsen

3 producten

per pagina

Cyclocross fietsen

3 producten

per pagina

Waarom zou je kiezen voor een cyclocrossfiets?

De cyclocross of CX-fietsen zijn ontworpen en bedoeld voor gebruik op alle mogelijke oppervlakten. Ze zijn ideaal voor circuits met zandwegen, asfaltwegen, weiden en natuurlijke of kunstmatige obstakels die de fietser dwingen om van de fiets af te stappen.

Het frame is zo ontworpen dat je de fiets op je rug kunt dragen, kunt rennen en zo verder kunt gaan op technische circuits of circuits met trappen.

Wat zijn de voordelen van cyclocrossfietsen?


Cyclocrossfietsen zijn licht en resistent en zijn zonder twijfel een fiets voor alle soorten terreinen wiens kwaliteiten je kunt benutten om het hoofd te bieden aan verscheidene situaties. Ze zijn ontworpen voor de slechtste condities van natuurlijke en kunstmatige circuits, waar deze fietsen meestal worden gebruikt. 

Veldrijden is een tak van de fietssport die meestal en voornamelijk wordt beoefend tijdens de wintermaanden en een enorme beheersing van de fiets en een goede fysieke voorbereiding vereist.

Waar moet je rekening mee houden wanneer je een cyclocross-fiets koopt?


Je moet vooral rekening houden met de grootte van het frame. Dit is afhankelijk van je lengte, binnenbeenlengte en de lengte van je armen.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de verschillende productiemogelijkheden voor het frame, afhankelijk van het materiaal van je frame:

  • Cyclocrossfietsen van aluminium: deze fietsen zijn veelzijdig en robuust. Ze wegen meer dan de cyclocross-fietsen van koolstof, maar zijn beter bestand tegen schokken of hevige valpartijen.
  • Cyclocross-fietsen van koolstof: deze onderscheiden zich dankzij hun stevigheid, wendbaarheid en lichtheid. Het is het lichtste materiaal voor het frame van je fiets. Het zorgt dat je cyclocrossfiets van hoge kwaliteit is en biedt je maximale prestaties.

Accessoires en reserveonderdelen voor cyclocrossfietsen


Het kiezen van de juiste accessoires en reserveonderdelen is zeer belangrijk, ze moeten aansluiten op je ervaring en behoeften bij het rijden op een cyclocrossfiets. Het materiaal moet efficiënt en veelzijdig zijn, want veldrijden is een zeer onregelmatige sport. Je moet rekening houden met de afstand die je gaat afleggen en je gebruik van de fiets zodat je de nodige reserveonderdelen hebt en niet zonder de juiste onderdelen komt te zitten tijdens je ritten of wedstrijden.