Fietsaccessoires

Fietsaccessoires

1453 producten

per pagina

Fietsaccessoires

1453 producten

per pagina

Welke accessoires moet je kopen voor op de fiets?

De belangrijkste functie van fietsaccessoires is het verhogen van de tevredenheid van de fietser tijdens het fietsen voor meer comfort en betere prestaties.

Er worden vele verschillende fietsaccessoires verkocht. Er zijn essentiële accessoires voor fietsen te vinden of simpelweg aanbevolen accessoires die ons extra zekerheid bieden en ervoor zorgen dat we onze eigen stijl kunnen behouden als we op de fiets zitten.

In de online winkel van Santafixie vind je een breed scala aan accessoires die zeer nuttig zullen zijn voor je volgende ritten, als je naar kantoor fietst of als je gewoon een rondje fietst. Aanbiedingen van accessoires, accessoires om je fiets op juiste wijze aan te vullen en te zorgen voor meer veiligheid… Al die producten vind en koop je in onze online winkel.

Hier volgen de accessoires die je kunt vinden in onze online winkel:

Tassen en zadeltassen


Met de zadeltassen en tassen kunnen we alles meenemen wat we nodig hebben zonder het gewicht te hoeven dragen. Ze zorgen voor meer comfort tijdens de wandelingen of ritten op de fiets.

Zadeltassen zijn ideaal voor lange ritten of “bikepacking” en zijn meestal gemaakt van plastic of aluminium. Voordat we een zadeltas kopen, moeten we nadenken over de compatibiliteit met de bagagedrager van je fiets.

Dit type accessoire kan op verschillende manieren aan de fiets worden bevestigd: met behulp van de bagagedrager, door hem op te hangen of met klittenband. De keuze hangt af van hoe je de fietstas gaat gebruiken.

Als je je fiets gaat gebruiken voor kortere ritten of gewoon om een ritje door de stad te maken, zou één tas genoeg moeten zijn om alles te kunnen meenemen wat je nodig hebt.

Hangsloten


De belangrijkste functie van fietssloten is voorkomen dat je fiets wordt gestolen en meer veiligheid bieden. Bij de keuze van het beste slot voor onze fiets moeten we rekening houden met het model dat het beste bij de fiets past en comfortabel is.

Om het slot te kiezen dat het beste past bij onze behoeften moeten we rekening houden met het gebied waar we wonen, de tijd dat we de fiets geparkeerd laten staan, het model van onze fiets en, ten slotte, het vereiste veiligheidsniveau.

Bagagedrager


De bagagedrager is zodanig ontworpen dat de fiets een extra lading kan dragen. Normaal gesproken worden deze achterop geplaatst, omdat dit zorgt voor meer stabiliteit en ervoor zorgt dat de rit niet wordt beïnvloed.

De bagagedrager is het accessoire dat het meest te lijden heeft bij het dragen van tassen, daarom moet deze van goede kwaliteit, stabiel en stevig zijn. Voordat we er een kopen, moeten we rekening houden met de kenmerken van onze fiets, zoals de maat van de wielen, het type remmen, en kijken naar de compatibiliteit.

Fietsmandjes


Fietsmandjes zijn een goede accessoire om een extra lading mee te kunnen nemen op onze fiets. Normaal gesproken worden ze gebruikt op stadsfietsen, omdat ze niet ontworpen zijn voor moeilijk te berijden terreinen. Er bestaan twee typen mandjes: mandjes voor de voorkant van de fiets of voor aan de achterkant.

Bidons en bidonhouders


Ze zijn essentieel voor het fietsen, omdat ze ons in staat stellen om altijd goed gehydrateerd te zijn. Om de drank te vervoeren heb je een bidonhouder nodig, die zich normaal gesproken op het frame van je fiets bevindt. We moeten de bidonhouder kiezen die het beste bij onze fiets past en die we het leukst vinden om de fles mee te kunnen vervoeren.

Er is een grote verscheidenheid aan bidons op de markt, voor weinig of veel vloeistof, afhankelijk van de behoeften van elke fietser.

Gps en kilometerteller


Gps-apparaten en kilometertellers worden gebruikt om al onze gegevens tijdens een rit of training te registreren.

Gps-apparaten registreren, in tegenstelling tot kilometertellers, veel meer gegevens, zoals de afgelegde route met behulp van een kaart, onze conditie… Ze kunnen worden gekoppeld aan andere compatibele accessoires voor een betere registratie van informatie en prestaties.

Bij het kiezen van een gps-navigatie of een kilometerteller voor je fiets moet je nadenken over hoe je deze gaat gebruiken en rekening houden met je voorkeuren.

Spatborden


Het is een van de meest nuttige accessoires voor onze fiets tijdens regenachtige dagen en op nat, modderig terrein of terreinen met grind. Spatborden kunnen zowel op het voorwiel als op het achterwiel worden gemonteerd. Hun belangrijkste functie is het beschermen van de fietser tegen het vuil van het terrein waarop hij of zij rijdt.

Kies het spatbord dat het beste past bij je behoeften en houd altijd rekening met de compatibiliteit, voornamelijk afhankelijk van de wielmaat van je fiets.

Gereedschap


Er zijn vele soorten gereedschap verkrijgbaar. Ze zijn zeer noodzakelijk voor de reparaties en het onderhoud van onze fiets.

Gereedschap om onze fiets te repareren of aan te passen thuis, zonder problemen, ofwel multifunctioneel gereedschap, moet je altijd bij je hebben voor het geval je een beschadiging moet repareren of je fiets moet afstellen als je midden op een route zit.

Pompen


Met pompen kunnen we de bandenspanning van onze fietsen correct beheersen. Er bestaan vele verschillende pompen met verschillende kenmerken.

De staande pompen zijn meestal uitgerust met een drukindicator die ons de druk van de band aangeeft, zodat we deze zo goed mogelijk kunnen oppompen. Ze kunnen met een hogere druk pompen dan kleinere pompen.

Kleinere pompen zijn van essentieel belang en je moet deze altijd bij je hebben voor het geval je de band midden in een rit moet oppompen.

Lampen


Dit zijn essentiële accessoires voor het fietsen, omdat het ons in staat stelt om te zien en gezien te worden. Dankzij de lampen kunnen we veel ongelukken voorkomen, aangezien ze ons extra zichtbaarheid geven.

Er zijn twee soorten lampen, koplampen en achterlichten. De koplampen helpen ons om te zien waar we fietsen en ze maken het ook mogelijk voor tegenliggers om ons te zien. Het licht aan de voorkant is helder en wit, met een breed blikveld. Aan de andere kant zijn er de achterlichten, die worden gebruikt om te zorgen dat andere weggebruikers achter ons ons kunnen zien.

Fietstrainers


Met trainers kun je op elk moment van de dag op de fiets trainen. Ze zijn ideaal voor wanneer het geen gunstig weer is om naar buiten te gaan of wanneer je niet genoeg tijd hebt om een langere route te rijden.

Met de trainer optimaliseer je de traptijd volledig: geen verkeerslichten, geen auto’s, geen afleiding, alleen jij en de fiets in een veilige en rustige omgeving waarin je niet stopt met trappen.

Steunen


Steunen zijn accessoires waarmee we rekening moeten houden zodat we onze fietsen niet op een willekeurige manier achterlaten.

Er is een grote verscheidenheid aan steunen beschikbaar voor je fiets: muursteunen, vloersteunen. Voordat we een steun kiezen voor onze fiets, moeten we rekening houden met de geometrie van het frame of de breedte van de wielen (afhankelijk van de steun die we willen kopen) om te zorgen dat deze het beste aansluit op onze fiets en de steun die we kiezen.

Sprays


Met de spray kunnen we onze fiets verven in de kleur die we het mooist vinden. Zo krijg je een afwerking die lijkt alsof deze in de fabriek is gemaakt.

Bij Santafixie hebben we een grote verscheidenheid aan sprays waarmee je je fiets kunt aanpassen naar je smaak. Kies de kleur die je het mooist vindt en maak je fiets uniek.

Bellen


Bellen zijn een fundamenteel accessoire dat zorgt voor meer veiligheid wanneer we op de fiets zitten. Het geluid van de bel laat voetgangers, fietsers en andere weggebruikers weten dat er een fietser aanwezig is.

Wanneer we een fietsbel op onze fiets installeren, moeten we rekening houden met de plek waarop we deze monteren. Het moet een toegankelijke plek zijn en dicht bij je hand zitten zodat we snel kunnen reageren en hem kunnen gebruiken.

Fietsendrager


Fietsendragers zijn accessoires die ervoor zorgen dat we onze fiets van de ene naar de andere locatie kunnen vervoeren met de auto. Er bestaat een grote verscheidenheid aan fietsendragers. Je kunt dus degene kiezen die zich het best aanpast aan en compatibel is met je fiets en auto.

Je moet er rekening mee houden dat het kenteken van de auto altijd zichtbaar moet blijven wanneer we de fietsendrager monteren.

Verplichte accessoires

In het hele assortiment van accessoires dat we op onze website hebben staan, bevinden zich enkele accessoires die verplicht zijn om bij je te hebben als je deelneemt aan het verkeer.

Alle fietsers moeten zich aan een aantal regels houden om hun veiligheid te waarborgen, zonder dat ze worden beboet door de autoriteiten.

Dit zijn de verplichte accessoires:

  • Fietsbel: een accessoire dat verplicht is volgens de regelgeving, maar dat vele fietsers nog steeds niet gebruiken.

  • Koplamp: alle fietsen moeten zijn uitgerust met een koplamp met wit licht voor een betere zichtbaarheid.

  • Achterlicht: net als de koplamp, is het achterlicht ook verplicht. Het moet een rood licht zijn dat zichtbaar is, in het algemeen vanaf vele meters afstand.

Aanbevolen accessoires

In tegenstelling tot de verplichte accessoires zijn de aanbevolen accessoires degenen die je niet per se bij je hoeft te hebben als je gaat fietsen. Dankzij deze accessoires kunnen we echter wel zorgen voor meer veiligheid of comfort.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van aanbevolen accessoires die je kunt vinden in de online winkel van Santafixie:

  • Hangslot: een zeer belangrijk accessoire om je fiets veilig te kunnen stallen.

  • Pompen: van essentieel belang om te zorgen dat de banden altijd een goede druk hebben en belangrijk om altijd mee te nemen tijdens je ritten op de fiets.

  • Gereedschap: het is niet verplicht, maar het wordt wel sterk aanbevolen om altijd een multifunctionele sleutel mee te nemen zodat je elk probleem kunt oplossen tijdens je route.