Vouwfietsen

Vouwfietsen

32 producten

Pagina
per pagina

Vouwfietsen

32 producten

Pagina
per pagina

Waarom zou je vouwfietsen kiezen om door de stad te rijden?

Vouwfietsen zijn de ideale oplossing voor de stadsfietser die een fiets nodig heeft die weinig ruimte inneemt. Het is ook aan te raden voor degenen die de fiets niet op straat kunnen laten staan en mee moeten nemen naar huis, kantoor, werkplek, studio, cafetaria, bar of café.

Ze zijn echt praktisch als je thuis weinig ruimte hebt, of als je elke dag grote afstanden moet afleggen en het fietsen moet combineren met andere vervoersmiddelen zoals de bus of trein, omdat je het gemakkelijk mee kunt nemen met een minimale hoeveelheid ruimte. Dankzij het feit dat hij opvouwbaar is en zeer compact wordt, zul je hem niet op straat op slot hoeven te zetten, waardoor de kans op diefstal tot nul wordt gereduceerd.

De frames van vouwfietsen zijn meestal van staal of aluminium. Dit zijn de twee materialen die het meest gebruikt worden door fabrikanten. En het stuur zijn meestal riser bars. Ze zijn ontworpen en aanbevolen voor het dagelijkse woon-werkverkeer, ze worden meestal niet gebruikt voor fietsen over onverharde wegen.

Wat zijn de voordelen van vouwfietsen?


Dankzij de opvouwbare stadsfiets kun je nu op een praktischere manier genieten van het gemak van stadsfietsen voor je gebruik en plezier. Dit type fiets is verre van een noodoplossing, maar voorziet in alle behoeften van stadsfietsen.

Met deze fietsen bespaar je ruimte voor opslag en transport, aangezien je ze in huizen met weinig ruimte kunt stallen en ze ongestoord kunt neerzetten op kantoor... Je hebt zo ook meer verschillende vervoersmogelijkheden: je kunt de fiets en het openbaar vervoer combineren wanneer dit nodig is. Je kunt ze zelfs makkelijker meenemen op vakantie en je bestemmingen verkennen!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een vouwfiets?


Wanneer je je vouwfiets koopt, is het belangrijk dat je je inbeeldt hoe je deze gaat gebruiken. Een van de belangrijkste redenen om voor een vouwfiets te gaan, is het feit dat deze gemakkelijk is op te bergen, maar we moeten goed letten op de grootte die de fiets inneemt als deze eenmaal opgevouwen is: het kan zijn dat je overtuigd bent van een model, maar dat deze vervolgens niet in de lift of in de kofferbak van je auto past. 

Als je je fiets vaak moet opvouwen en deze vervolgens moet meenemen in het openbaar vervoer, de auto, of ermee de trap op moet lopen, is het duidelijk dat het gewicht een zeer belangrijke factor is. Vouwfietsen zijn zwaarder dan conventionele fietsen vanwege het materiaal waarvan de mechanismen zijn gemaakt, maar je kunt opties vinden van iets meer dan 9 kilo die zeer dicht bij het gewicht van de modellen van de klassieke stadsfiets liggen.

Uiteraard hangt de kwaliteit van de vouwfietsen ook af van de prijs. Overweeg of je veel gebruik gaat maken van je nieuwe partner en of je deze elke dag gaat gebruiken en veel gaat vouwen (dit kan zekere slijtage veroorzaken). Als dat zo is, moet je niet bezuinigen: het is de moeite waard, twijfel er niet aan.

En er is nog meer! Als je kijkt naar je routes en het gebruik dat je ervan maakt en verwacht dat je routes met wisselende hoogtes gaat afleggen, als je twijfels hebt over je fysieke vermogen voor bepaalde afstanden, of als je gewoonweg onnodige inspanningen wilt besparen en niet badend in het zweet wilt aankomen op al je bestemmingen, dan heb je geluk. In onze catalogus vind je verschillende elektrische vouwfietsen van het merk Tucano Bikes uit Barcelona. Deze hebben een motorsysteem dat door het trappen wordt geactiveerd. Hierdoor kunnen de vouwfietsen worden aangepast aan alle soorten gebruikers.