Santafixie

Santafixie

Onze producten zijn vooral gericht op fietsen in de stad. Wij verkopen een breed assortiment accessoires, onderdelen, stadsfietsen, fixies en single-speed fietsen, zodat iedereen zich op een fiets kan verplaatsen en zich comfortabel en veilig kan uitrusten. Naast het ontwerpen, produceren en verkopen van fietsen, accessoires en toebehoren voor fietsers, houden we ook van de meer stedelijke mode die ons verbindt met een ander, authentiek en actueel publiek. Met dit laatste in gedachten vindt u op onze website een grote verscheidenheid aan Santafixie fietskleding, zodat u zich speciaal voelt tijdens het fietsen.

Santafixie Topcategorieën

Best verkochte Santafixie producten

 

Santafixie

156 producten

per pagina

Santafixie

156 producten

per pagina

Santafixie, geboren om de stad te vullen met fietsen

Een nieuwe trend is gearriveerd

Het idee om een eigen online fietsenwinkel op te zetten ontstond in 2010 in Londen. Een van onze oprichters woonde daar toen. Ondanks het goede, maar enigszins dure openbaar vervoer is Londen een stad met veel verkeersopstoppingen. Daarom fietsen veel Londenaren in 2010, en nu nog meer, om geld en tijd te besparen.

Aan het begin van het decennium was er een type fiets dat in de Engelse hoofdstad een hoge vlucht begon te nemen, de fixie, of single-speed. Een goedkoop, zeer eenvoudig type fiets, zonder versnellingen of remmen. Dit betekende minimaal onderhoud, want er waren geen versnellingen om af te stellen en geen remmen om de remblokken te vervangen. Het zijn ook lichte fietsen, die naar huis kunnen worden gedragen en bestand zijn tegen stoten en dagelijks gebruik in de stad.

Toen we terugkeerden naar Barcelona, kwamen we op het idee om in Barcelona na te doen wat we in Londen hadden gezien en bestudeerden we de haalbaarheid van het project om fixie-fietsen online te verkopen. In die tijd, toen niemand dit type fiets online verkocht, hebben wij de sprong gewaagd en de eerste 30 fietsen gekocht en ze te koop aangeboden via een tamelijk rudimentaire website. De resultaten waren verbluffend en we verkochten de fietsen in relatief korte tijd. Dus besloten we een professionelere website te maken, met een meer gepolijste look, om onze fietscatalogus te laten groeien en uit te breiden...

Zo ontstond in 2011 Santafixie, de eerste online winkel gespecialiseerd in fietsen, onderdelen en accessoires voor stadsfietsen.

Missie, visie en waarden

In een van de eerste vergaderingen waarin we onze persoonlijkheid, onze doelstellingen en ook de naam van het merk definieerden, noemden we de voordelen van de fiets als methode van stadsvervoer. Fietsen in de stad is milieuvriendelijk, je vervuilt niet, het is goedkoop vergeleken met de kosten van openbaar vervoer, een auto of een motor, het houdt je fit, je maakt fietsvrienden als je naar evenementen gaat en als er iets kapot gaat, is het gemakkelijk te repareren. Kortom, de stadsfiets heeft niets dan goeds, het is een heilige. En door het concept "Santa" te combineren met het soort fietsen dat we gingen verkopen, "fixies", kwamen we op de naam: Santafixie.

Fietsen en steden zijn onze passies. Wij willen het gebruik van de fiets als vervoermiddel bevorderen en aanmoedigen, zodat mensen de fiets kunnen gebruiken als een talisman, het kompas dat ons op elke route vergezelt en in de stad kan rondrijden, nieuwe plaatsen kunnen ontdekken en verkennen, met als hoofddoel de door de auto of het openbaar vervoer veroorzaakte vervuiling te verminderen.

Dankzij het vertrouwen dat we hebben opgebouwd, verkopen we nu aan meer dan 50 landen en meer dan 100.000 klanten.

Onze producten en diensten

Onze producten zijn vooral gericht op fietsen in de stad. Wij verkopen een breed assortiment accessoires, onderdelen, stadsfietsen, fixies en single-speed fietsen, zodat iedereen zich op een fiets kan verplaatsen en zich comfortabel en veilig kan uitrusten.

Met de som van de opgedane ervaring, feedback van klanten en lange uren debatteren om een kwalitatief goed product tegen een superconcurrerende prijs te krijgen, creëerden we in 2017 ons eerste eigen merkproduct, de Raval fiets. De naam Raval komt van een iconische wijk in de stad Barcelona. Een pittoreske, authentieke buurt, met smalle straatjes, burgers uit alle windstreken, perfect om je met de fiets te verplaatsen, en ook de plek waar we elkaar ontmoetten om te bespreken hoe ons product zou moeten zijn.

Dankzij de uitstekende respons op de lancering van onze Raval fiets, lanceren we ons tweede model, de Born fiets. Een fiets met een stalen frame en klassieke esthetiek, die zijn naam ontleent aan een andere unieke wijk in Barcelona. Een historische wijk die het hart van de stad verbindt met de oude haven van Barcelona, waarvan de kleine en smalle straatjes opvallen door hun leven en drukte.

Naast het ontwerpen, produceren en verkopen van fietsen, accessoires en toebehoren voor fietsers, houden we ook van urban fashion die aansluit bij een ander, authentiek en eigentijds publiek. Met onze doelgroep in gedachten vind je in onze online shop een breed scala aan Santafixie-fietskleding om je speciaal te voelen als je niet op de fiets zit.

Wij vinden dat het genieten van onze producten en de producten die wij in onze winkel verkopen geen luxe mag zijn die slechts voor weinigen is weggelegd. Daarom kun je profiteren van veel aanbiedingen en kortingen op Santafixie-producten en andere coole merken zoals Chrome Industries, Cinelli, Pit Viper, Supacaz ...

Onze faciliteiten bevinden zich aan de rand van Barcelona waar we onze kantoren, magazijn en werkplaats in hetzelfde gebouw hebben. Onze monteurs monteren alle fietsen en wielen met de hand.