Fietsverlichting

Fietsverlichting

185 producten

per pagina

Fietsverlichting

185 producten

per pagina

HOE KIES JE JE FIETSLICHTEN?

Fietsverlichting zijn een soort accessoire dat zorgt voor zichtbaarheid en dus ook voor veiligheid tijdens de rit. Om de beste fietsverlichting te kunnen kiezen, moeten de behoeften van elke gebruiker worden bepaald. 

Fietsverlichting op basis van hun functie


Een criterium bij het selecteren van fietslichten is de positie van de lichten.

De koplampen van een fiets zijn een essentieel veiligheidselement om ongelukken te voorkomen als je ‘s avonds of ‘s nachts met de fiets op pad gaat. De koplampen moeten wit zijn.

Met dit soort lichten kun je de weg zien en gezien worden. Ideaal voor gebruik op wegen, onverlichte paden of paden met slecht zicht, tijdens ongunstige weersomstandigheden, enzovoorts. Ze bevatten meestal een apparaat waarmee je ze aan het stuur kunt vastmaken. Opties zoals die van Knog of Infini vallen op.

Achterlichten voor fietsen worden gebruikt om voldoende afstand tussen voertuigen te houden voor de veiligheid. Dit doen ze door te helpen zien of de afstand tussen twee voertuigen correct is. Ze worden op de zadelpen van de fiets geplaatst en moeten rood zijn.

Bij de keuze van de achterlichten is het belangrijk om te kijken welke zijverlichting ze bieden, vooral als je je fiets in een stedelijke omgeving gebruikt. Hoe meer verlichting, hoe meer bescherming en veiligheid voor de fietser bij mogelijke inhaalmanoeuvres door bestuurders. Bij Santafixie vind je merken zoals Blackburn, Knog en Kryptonite.

De lichtensets voor fietsen bieden je de mogelijkheid om de koplamp en het achterlicht in 1 verpakking aan te schaffen. Het zijn kits met lichten die gemakkelijk op de fiets kunnen worden gemonteerd. De koplamp wordt op het stuur geplaatst en het achterlicht op de zadelpen van de fiets. De sets die door bedrijven zoals Urban Proof en Blackburn worden aangeboden, vallen vooral op vanwege hun vermogen. 

Soorten lichten


Bij het kiezen van de lichten voor een fiets vind je vele verschillende soorten op de markt. Dit zijn de volgende.

De krachtige fietslichten zijn essentieel als je ze gaat gebruiken op een mountainbike of grindfiets of als je urenlang gaat rijden op wegen met slechte verlichting of slecht zicht. 

Fietslichten met ledtechnologie worden gekenmerkt door een zeer hoge helderheid. Bovendien zijn ze meestal verstelbaar zodat ze beter kunnen worden aangepast aan alle omstandigheden en bieden ze intens, normaal of weinig licht.

Onder de ledlichten vallen de ‘Cree-led’s’ op, die zich kenmerken door de mogelijkheid om te functioneren als licht met lage intensiteit, grootlicht en als mistlampen, waardoor ze een veel groter bereik hebben dan de Xenon-kits. Opties zoals die van Knog en Blackburn vallen op.

Voor- en achterlichten kunnen oplaadbaar zijn met een USB-kabel. Ze bieden het voordeel dat je geen batterijen hoeft te kopen om te zorgen dat ze werken en ze hebben een eenvoudige oplaadmodus.

Het kan zijn dat ze al een USB-stekker bevatten, zodat deze direct op de USB-poort kan worden aangesloten zonder dat er kabels nodig zijn. USB-lichten zoals die van Kryptonite en Knog vallen op.

Fietslichten hebben vaak twee standen: vast en knipperend. Knipperlichten zijn vooral nuttig voor het rijden in stedelijke gebieden met veel verkeer die mogelijk geen speciale fietspaden hebben. Merken als Urban Proof en Knog vallen op.

Voordelen van kopen bij Santafixie


Bij Santafixie hebben we een uitgebreide catalogus fietslichten met de beste merken die op de markt beschikbaar zijn en ongelooflijke aanbiedingen. Wij bieden de grootste verscheidenheid aan fietslichten aan, op basis van positie of type, voor alle soorten gebruik. Je kunt ook meer accessoires vinden voor je fiets en de beste uitrusting.