Dubbele Fietstassen

Dubbele Fietstassen

60 producten

per pagina

Dubbele Fietstassen

60 producten

per pagina

Welke dubbele fietstassen moet ik kopen voor mijn fiets?

Dubbele fietstassen zijn fietstassen die aan de zijkant van de bagagedrager van de fiets worden bevestigd en op het voor- of achterwiel kunnen worden geplaatst. Hun belangrijkste voordeel is hun grote opslagcapaciteit, zodat u alles kunt meenemen wat u nodig hebt tijdens uw fietstochten. Om de juiste aankoop te doen, moet u rekening houden met enkele factoren die u kunnen helpen de juiste fietstassen voor u te kiezen.

Bij het kiezen van fietstassen is het essentieel om essentiële kenmerken zoals de volgende te bekijken:

  • Zijn ondoordringbaarheid

Als u de inhoud van uw fietstassen veilig wilt beschermen, moeten ze worden gevoerd met een waterdicht materiaal. Ze moeten ook waterdicht zijn om te voorkomen dat er water binnensijpelt. Vergeet niet dat we allemaal worden blootgesteld aan regen, water dat overblijft van het schoonmaken van de wegen waarop we rijden, en het waterdicht maken zal de levensduur van uw zadeltassen verlengen, en vooral uw spullen droog houden. De optie om een hoes te kopen om hem op en af te doen, afhankelijk van de situatie, is uiteindelijk omslachtiger en minder praktisch.

  • Zijn koppelingssysteem

Dit is een van de belangrijkste punten van het product. Een onbetrouwbaar systeem zal de zadeltas doen bewegen en er uiteindelijk afvallen. Het beste is een mechanische bevestigingsclip of andere opties zoals klittenband, riemen of een hanger. In alle gevallen moet u de sterkte van het fabricagemateriaal controleren om problemen te voorkomen.

  • De compartimenten

Een zadeltas is een grote tas waarin je je persoonlijke bezittingen stopt. Als het niet goed gecompartimenteerd is, vindt u telkens als u het opent uw bagage in wanorde. Daarom kunt u het beste kiezen voor een model met vakken aan de binnen- en buitenkant. Hoe meer vakken, hoe gemakkelijker u uw bagage kunt organiseren.

  • Zijn draagbaarheid

Aangezien dit een product is dat voor reizen zal worden gebruikt, zou het passend zijn een type fietstas te kiezen die gemakkelijk van de fiets kan worden gehaald en vervolgens geschikt is om mee te nemen naar een hotelkamer of hostel. Er zijn modellen met een riem, zodat u uw fietstassen over uw schouder kunt dragen. Dit bespaart u tijd en comfort.

  • De prijs

Het hangt allemaal af van uw budget, maar er zijn alternatieven voor alle opties. Wij adviseren u wel te controleren of de prijs geldt voor de twee fietstassen en niet per stuk. U krijgt een beter idee van hoeveel u gaat uitgeven.

Welke maat dubbele zadeltas moet ik kiezen?

De dubbele zadeltas moet worden afgestemd op het soort rit dat u wilt maken. Met andere woorden, er is een standaardformaat voor stadsritten en meer variatie als je meerdere kilometers gaat afleggen of een route gaat rijden. In het laatste geval moet u overwegen:

  • Hoe lang de reis duurt. Hoe meer dagen, hoe meer capaciteit uw zadeltassen moeten hebben.
  • Het soort klimaat. Als je in te koude gebieden reist, heb je meer bagage en ruimte nodig.
  • Zelfvoorziening. Hoe groter hij is, hoe meer bagage en capaciteit.

In deze gevallen moet de minimuminhoud 30 liter zijn. Voor stadsverkeer is 20 liter voldoende.

Hoe monteer ik de fietstassen op mijn fiets?

Het hangt allemaal af van het bevestigingssysteem. Zadeltassen worden meestal geleverd met een clip, hanger of klem, die je aan elke zijas bevestigt. Deze sluiting zit meestal aan de achterkant van de zadeltas.

Bovendien moet u, om de lading vast te zetten, de sluitband van het bovenste gedeelte door de achterste lade halen. Wij raden u aan te controleren of de koffers goed vastzitten voordat u vertrekt. Voeg vervolgens de lading op een geordende manier toe en verdeel het gewicht over de twee fietstassen. Vergeet niet dat dit element luchtweerstand biedt en dat de verdeling van uw spullen over de twee zadeltassen ervoor zorgt dat u zich gemakkelijker kunt verplaatsen.

Beste merken zadeltassen bij Santafixie

In onze winkel is het heel gemakkelijk om fietstassen te kopen. Wij belichten alternatieven zoals enkele fietstassen met een inhoud van 8 tot 20 liter en gevoerd met waterdicht materiaal. U vindt ze in verschillende kleuren en vormen, zodat u bruikbaarheid en design kunt combineren.

Wij vertrouwen op prestigieuze fabrikanten zoals Ortlieb, Urban Proof of Brooks. In alle gevallen kunt u referenties vinden die speciaal zijn ontworpen voor de meest veeleisende fietsers. Het is aan jou om dubbele fietstassen te kiezen voor je fiets. U weet nu ongetwijfeld beter wat ze zijn en wat de vele voordelen zijn van de installatie ervan. Zij zullen u overtuigen van hun onbetwistbaar nut. Als u twijfelt, vraag het ons!