Single-speed fietsen

Single-speed fietsen

109 producten

per pagina

Single-speed fietsen

109 producten

per pagina

WELKE SINGLE-SPEED FIETS MOET IK KOPEN?

Fietsen met één versnelling, ook wel single gear genoemd, zijn fietsen met één versnelling die geen tandwielset of tandwielen hebben. Door zowel remmen als een vrijloop te monteren, wordt het gewicht verminderd, de kans op storingen verkleind en het onderhoud tot een minimum beperkt...

Ze zijn efficiënt, leuk, zuinig en, zoals we zeggen, gemakkelijk te onderhouden. Als je lekker wilt trappen en je probleemloos wilt verplaatsen in de stad of op vlak terrein, is dit type fiets een uitstekende optie.

Verschil tussen fixie en single-speed

Wanneer we het hebben over fietsen met één versnelling, is het belangrijk het verschil te begrijpen tussen een fixie en een single-speed. Beide hebben één kenmerk gemeen: ze hebben één kettingblad en één tandwiel. Wat hen onderscheidt is juist dit laatste element: de fixie heeft een vast tandwiel. Dit betekent dat de pedalen de rotatie van het achterwiel regelen. Om vooruit te gaan, trap je vooruit. Om achteruit te gaan, trap je achteruit. Om te remmen, oefent u gewoon kracht uit en stopt u de cirkelvormige beweging van de cranks met behulp van de pedalen. De snelheid, zowel bergop als bergaf, hangt af van het pedaalritme. Bij een fixie moeten de pedalen voortdurend ronddraaien.

Fietsen met één versnelling hebben een vrijloop, waardoor de as in beide richtingen kan draaien. Zelfs als je niet trapt of achteruit trapt, blijft het wiel zijn traagheidsbeweging uitvoeren. Dit is het meest voorkomende type fiets.

Onderdelen en toebehoren voor enkele snelheid

Het mechanisme van een single-speed is eenvoudig: één kettingblad, één freewheel en twee remmen. De meeste fietsen in onze winkel zijn ook uitgerust met een onderdeel dat Flip-Flop heet. Dit is een systeem op de achternaaf waarmee je een fixie kunt ombouwen tot een single-speed en omgekeerd. Het heeft twee tandwielen, een vaste en een vrijloop, aan elke kant van het wiel. Om de trapstand te veranderen, verwijder je gewoon het wiel en monteer je het aan de andere kant. Zo eenvoudig is het om twee fietsen in één te hebben.

Als u wilt, kunt u de fietsen met één versnelling aanpassen met talrijke accessoires, zoals mandjes, spatborden, verlichting of beschilderen met specifieke sprays.

De beste merken fietsen met één versnelling

Heb je besloten een fiets met één versnelling te kopen? In dat geval gaan we enkele merken aanbevelen die zich onderscheiden door hun hoge kwaliteit en aantrekkelijk design. Ze zijn allemaal perfect om je comfortabel en licht door de stad te verplaatsen en beschikken over het Flip-Flop systeem op het achterwiel.

  • FabricBike: onderscheidt zich door zijn robuuste, lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren fietsen.
  • Santafixie: uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Haar modellen bieden een onberispelijk design, comfort en lichtheid.
  • Fuji Bikes: verfijnd, functioneel en snel. Vele hebben een racefietsstuur.
  • 6KU: stijlvolle, betrouwbare en comfortabele fietsen tegen betaalbare prijzen.

De eenvoud van single-speed fietsen, gecombineerd met hun steeds interessantere ontwerpen, heeft ze tot een favoriet van veel stadsfietsers gemaakt. Zonder twijfel zijn ze de beste keuze als je je vrij en licht wilt voelen terwijl je door de stad trapt.