Montana Colors

Montana Colors

Montana Colors

48 producten

Pagina
per pagina

Montana Colors

48 producten

Pagina
per pagina

Montana Colors, de meest veelzijdige spuitverf die je ooit zult kennen

De ontwikkeling van graffitiproducten

Als directeur van het verfbedrijf Felton in 1993 besloot Jordi Rubio een grondig marktonderzoek uit te voeren naar de situatie in de verfindustrie. Hij bestudeerde zorgvuldig wat andere bedrijven aanboden en ontdekte een kleine buurtwinkel in Barcelona die een aanzienlijke hoeveelheid spuitverf verkocht. Het bedrijf trok Jordi's aandacht en hij besloot het te bezoeken om mogelijke samenwerkingen te onderzoeken.

Toen Jordi de winkel binnenkwam, was hij geschokt toen hij zag dat de zaak voornamelijk gewijd was aan de verkoop van tuinartikelen. De winkelbediende was een jonge graffitikunstenaar die erg populair was in de graffitigemeenschap, Moockie genaamd. Naast hem werkte zijn vriend Kapi, een andere bekende graffitikunstenaar uit Barcelona. Hun passie voor kunst en tekenen trok andere graffitikunstenaars aan en werd een aantrekkingspunt voor andere jongeren die op zoek waren naar sprays voor het nieuwe stedelijke fenomeen in opkomst: graffiti. De tuincomponenten raakten op de achtergrond en de verkoop van de gekleurde sprays steeg explosief.

Jordi Rubio had het idee van de jonge graffitikunstenaars al snel door en besloot om voor zijn verfbedrijf producten voor graffiti te gaan ontwikkelen. In die tijd werd graffiti beschouwd als vandalisme en het idee om sprays te maken interesseerde zijn collega's bij Felton niet. Afwijzing was geen belemmering voor Jordi en samen met zijn partner Miquel Galea besloten ze het bedrijf te verlaten en hun eigen verfspuitbedrijf op te richten: Montana Colors.

Geboren om graffitikunst te verdedigen

Het doel van Montana was om sprays in zo veel mogelijk kleuren aan te bieden en om de graffitikunst te verdedigen, die in die tijd als vandalisme werd beschouwd. Voordat ze hun sprays ontwikkelden, spraken ze met verschillende graffitikunstenaars om hun suggesties en behoeften uit eerste hand te horen. Dankzij hen lanceerden ze de eerste spuitbus die werd gemaakt voor graffiti.

Het onvermoeibare onderzoek en de ontwikkeling bij Montana Colors

De producten van Montana Colors zijn in de loop der tijd verbeterd sinds 1994, toen de eerste spray exclusief voor street art werd gelanceerd. Later, in 1996, ontwierp Jordi een nieuwe spray met een ventiel dat opviel door zijn kracht en snelheid. Voordat hij dit product op de markt bracht, liet hij zijn uitvinding aan Moockie zien zodat hij het kon uitproberen. Kapi, die ook aanwezig was, riep "wat hardcore" toen hij het resultaat zag. De reactie kwam zo diep van binnen dat Montana besloot om de sprays met deze klep Hardcore te noemen.

Een jaar na de lancering van de Hardcore sprays ontwikkelden ze ook de Donut, een kleuridentificatiesysteem in de vorm van een wasmachine waarmee de exacte kleur van de spray in één oogopslag kon worden vastgesteld. Deze ingenieuze uitvinding veranderde de manier waarop kleuren van sprays werden geïdentificeerd.

Maar daar is het niet bij gebleven, hun nieuwste uitgave zijn de Water Based sprays, waarbij de basisverf van de spray wordt gemengd met water om het te gebruiken als hobbyspray.

Op zoek naar een Montana-spray in rood, blauw of misschien legergroen? Bij Santafixie hebben we het

Dankzij het brede kleurengamma en de spectaculaire afwerkingen die Montana sprays bieden, hebben we op onze website een uitgebreide catalogus Montana Colors sprays zodat je je fiets, stuur en zelfs je bezemsteel kunt personaliseren met de kleur van je keuze.

Kies de Montana Colors-spray die je het mooist vindt en laat je innerlijke artistieke streken de vrije loop.