Pedalen

Pedalen

141 producten

per pagina

Pedalen

141 producten

per pagina

Welke pedalen passen het beste bij je fiets?

Door middel van de pedalen op je fiets wordt de kracht vanuit je benen omgezet naar energie. Dit zorgt ervoor dat jij en je fiets vooruit kunnen komen. Het doel van de pedalen is dat deze beenkracht op de meest efficiënte wijze wordt doorgezet. Ook is het belangrijk dat het risico op vallen en blessures zo klein mogelijk wordt gehouden.

Bij het kiezen van pedalen moet je rekening houden met het type fiets (beoefen je een bepaalde fietssport, of heb je de pedalen alleen nodig voor dagelijks gebruik?). In het geval je automatische pedalen gebruikt, moet je ook beslissen welk soort schoenplaatjes je wilt gebruiken. Heb je deze factoren goed overwogen? Kies dan de pedalen die het beste passen bij jouw behoeften.

Verschillende soorten fietspedalen

Afhankelijk van het type fiets, zijn er verschillende soorten pedalen:

  • Automatische pedalen: Deze pedalen kun je aan de zool van je schoenen bevestigen. Zo hoef je niet bang te zijn om tijdens het trappen van de pedalen af te glijden. Dankzij het automatische pedaalsysteem wordt elke trapbeweging geoptimaliseerd. De manier van bevestigen verschilt per type fiets. Zorg dus dat je goed checkt welke pedalen je nodig hebt en of deze compatibel zijn met je fiets. Dit type pedalen is meestal gemaakt van aluminium of plastic.

  • Platform pedalen: Deze pedalen zijn breder, zodat er meer ruimte is voor de voet. Ze worden gemaakt van verschillende materialen, zoals aluminium, plastic, staal of nylon. Het reliëf op de pedaal zorgt ervoor dat je voet niet van de trapper afglijdt. 

Er is voor elk type fiets iets te vinden. Bij Santafixie koop je je fietspedalen online. We hebben een ruim aanbod, zodat je pedalen kunt vinden die perfect aansluiten bij je behoeften en daarbij ook compatibel zijn met je schoenen.