Remhendels

Remhendels

40 producten

Pagina
per pagina

Remhendels

40 producten

Pagina
per pagina

Kies de juiste remhendels voor je fiets

Remhendels vormen samen met de andere componenten het remsysteem van je fiets.

We weten allemaal wel hoe fietsremmen werken, maar toch even ter samenvatting een korte uitleg. Met de remhendels activeer je de remmen van je fiets. Afhankelijk van de druk ga je langzamer of kom je helemaal tot stilstand. Het is geen hogere wiskunde; hoe meer kracht je zet, hoe sneller je stopt!

Bij het kiezen van de juiste remhendels moet je goed letten op het type stuur van je fiets. Welke remhendels je nodig hebt hangt namelijk af van de vorm en diameter van het stuur  en of je bijvoorbeeld een plat stuur hebt of juist een gebogen variant).  Het is overigens niet moeilijk om de juiste remhendels te vinden!

Remhendels voor platte sturen

Remhendels die geschikt zijn voor platte sturen worden normaal gesproken vooral gebruikt voor stads- of trekkingfietsen. Deze remhendels worden vaak gebruikt in combinatie met een mechanisch of hydraulisch remsysteem.

Remhendels worden van verschillende materialen gemaakt. Remhendels voor platte sturen worden trouwens ook vaak geclassificeerd op basis van materiaal. Alle mid en high-range fietsen maken gebruik van hydraulische remmen in combinatie met aluminium remhendels.

Plastic handvatten zijn goedkoper en worden het vaakst gebruikt voor low-end fietsen.

Remgrepen voor gebogen sturen of dropbars

Remgrepen voor gebogen sturen, ook wel Dropbars genoemd, zijn ontworpen en geproduceerd in het bijzonder voor racefietsen. Net als bij platte sturen is het type remsysteem voor dit soort sturen zowel mechanisch als hydraulisch.

Dit type hendel is zeer veelzijdig, omdat je door middel van druk op de hendel de fietsrem nauwkeurig kunt bedienen. Je kunt ook de tandwielen en trays aanpassen.

Deze grepen zijn meestal ergonomisch gebouwd. Houdt er altijd rekening mee dat het model compatibel moet zijn met het remsysteem van je fiets.

Koop remgrepen bij Santafixie

Bij Santafixie hebben we een breed scala aan handgrepen van fietsrem, zowel voor rechte als platte sturen en vervaardigd door de beste merken, zoals Csepel, BLB of ons eigen merk Santafixie.

Weet je niet zeker welke remhendels geschikt zijn voor jouw fiets? Neem dan gerust contact met ons op door te mailen naar [email protected] of bel 085-20 84 202. Wij helpen je graag!