Zadeltassen

Zadeltassen

81 producten

per pagina

Zadeltassen

81 producten

per pagina

Welke zadeltas moet ik kopen voor mijn fiets?

Fietszadeltassen worden gebruikt om een kleine opbergruimte net onder de rugleuning van het zadel mee te nemen. Meestal worden ze gebruikt om klein gereedschap en een reserve binnenband mee te nemen.

Ook het ontwerp van uw fiets is een essentiële factor die het ene of het andere model raadzamer kan maken. Uiteindelijk gaat het erom dat de zak de snelheid niet beïnvloedt door te veel luchtweerstand te bieden.

Er zijn ook een aantal kenmerken die u moet kennen voordat u het model kiest dat het beste bij uw behoeften past. We vertellen u er hieronder over.

Welke maat zadeltas moet ik kiezen?

Het hangt allemaal af van hoe je je fiets gebruikt. Als u een dagelijkse rijder bent, kunt u het beste gaan voor een model met een inhoud tussen 0,4 en twee liter. Als fietsen op de weg uw ding is, zullen de afmetingen iets kleiner zijn met een minimale inhoud van 0,2 liter. De bedoeling is dat de tas het aerodynamische ontwerp van de fiets niet te veel verandert.

Als u liever in de bergen rijdt, is het het beste als hij iets groter is, ongeveer een liter, zodat u een grotere reserve kunt meenemen. Met bikepacking (het bevestigen van gemakkelijk te verwijderen tassen aan je fiets om mee te reizen) kun je veel meer capaciteit meenemen, zodat je bijvoorbeeld eten, drinken, kleding, een toilettas of handdoeken kunt meenemen. Ideaal is een model met een capaciteit van zes liter of meer. In alle bovenstaande gevallen moet u dat controleren:

  • De kwaliteit van de gebruikte stof. Kies voor waterdichtheid en voor diegene die meer weerstand bieden tegen continu gebruik.
  • Het bevestigingssysteem. Dit is een aspect dat al te gemakkelijk wordt verwaarloosd, maar cruciaal is als u op zoek bent naar een item dat beter integreert met het zadel van uw fiets.
  • De prijs. Hoe groter de capaciteit, hoe hoger de kosten, maar hoe groter de bruikbaarheid en hoe groter de mogelijkheden om routes op verschillende plaatsen te nemen. Jij beslist.

De som van de bovenstaande factoren resulteert in een eenvoudige keuze voor het product dat het beste past bij uw specifieke behoeften. Wij raden u aan om, alvorens een model te kiezen, elk aspect zorgvuldig te bekijken. Dit is de enige manier om de best mogelijke aankoop te garanderen.

Hoe bevestig ik zadeltassen aan mijn fiets?

Het hangt allemaal af van welk systeem bij elk product wordt geleverd. Meestal worden de bijbehorende schroeven en moeren meegeleverd, zodat u uw tas aan de zadelrails kunt bevestigen. Het is ook heel gebruikelijk dat het verankeringssysteem bestaat uit riemen aan de rails en de zadelpen.

Bovendien moet je hem ook aan de zadelpen bevestigen om te voorkomen dat hij wegglijdt. In de productdoos vindt u ook het nodige gereedschap om deze handeling te vergemakkelijken. Aangezien ze klein van formaat zijn, aarzel niet ze bij u te dragen voor het geval de tas beweegt.

Wat betreft de lading die u zult dragen, vooral als de tas groot is, is het raadzaam een referentie te zoeken met binnenzakken of compartimenten. De bedoeling is dat de lading niet naar beneden beweegt, waardoor je snelheid minder wordt. Het is ook altijd raadzaam precies genoeg mee te nemen en te kiezen voor lichtgewicht producten, zodat u onderweg geen problemen ondervindt.

Elke fabrikant heeft zijn eigen systeem om de tas aan het zadel te bevestigen. Meestal kunt u de basis in een paar minuten installeren en daarna de tas zelf bevestigen (behalve bij micromodellen, die soms uit één stuk bestaan). Controleer voor u gaat rijden of hij goed vastzit, of de lading niet verschuift en of u normaal kunt trappen.

Topmerken zadeltassen bij Santafixie

Op de website van Santafixie bieden wij een breed en interessant aanbod. Van een microzak van 600 ml tot een zak met een inhoud van meer dan 16 liter. Wij sorteren de tassen op grootte, zodat u gemakkelijker kunt vinden wat u zoekt.

Wij verkopen producten van toonaangevende merken zoals Ortlieb, Blackburn, Restrap, PRO of Topeak. Klik op de afbeelding van uw keuze voor een zeer volledige toelichting. U kunt ons ook vragen u persoonlijk te adviseren bij het kiezen van de ideale tas voor u.

Dit bevestigt dat zadeltassen voor fietsen de perfecte aanvulling zijn om ervoor te zorgen dat u met meer garanties op succes reist. Niet tevergeefs, we staan allemaal bloot aan een lekke band of een ander ongeluk dat onmiddellijke reparatie vereist. Bovendien, als u van langere routes en genieten van de natuur houdt, zal de mogelijkheid om wat kleding en voedsel mee te nemen u aanmoedigen om meer dan ooit te genieten op twee wielen. Probeer deze tassen eens uit en vertrouw op het nut ervan en u zult zeker verrast zijn.