Remmen

Remmen

198 producten

per pagina

Remmen

198 producten

per pagina

Hoe kies je de juiste remmen voor je fiets?

Slecht werkende fietsremmen kunnen voor erg gevaarlijke situaties zorgen. Dit is de reden waarom fietsremmen zo essentieel zijn voor je fiets.

Het is belangrijk dat je voor elke fiets hoge kwaliteit remmen aanschaft, zodat je gegarandeerd altijd veilig kunt remmen, zonder het risico te lopen dat je rem er halverwege mee ophoudt. Check vóór je nieuwe remmen aanschaft of het product compatibel is met je fiets.

Er zijn verschillende remsystemen voor je fiets verkrijgbaar. De belangrijksten zijn velgremmen en schijfremmen.

    • Velgremmen: Dit is het meest verkochte remsysteem. Wanneer je druk zet op de remhendels, wordt deze direct overgebracht naar de remblokken, die vervolgens zorgen voor wrijving met de velg van het wiel, waardoor je langzamer gaat of tot stilstand komt. Velgremmen zijn vervolgens weer onder te verdelen in verschillende remsystemen, zoals remklauwen, cantilever, trommel of terugtraprem, enz.
  • Schijfremmen. Dit remsysteem kan mechanisch of hydraulisch zijn. Remkracht wordt op de schijf zelf toegepast, waardoor het krachtiger en efficiënter is dan velgremmen.

Remcomponenten

Fietsremmen bestaan ​​uit verschillende onderdelen. Deze zorgen er samen voor dat het systeem z’n werk doet. Fietsremmen bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Remhendels: Dit is het belangrijkste contactpunt tussen de fiets en jij als fietser. Door kracht te zetten op de remhendels start je het remproces.
  • Remklauwen: Dit is het deel dat zorgt voor frictie tussen het remblok en de velg, als een soort klem. De remklauw zorgt ervoor dat de fiets langzaam of abrupt tot stilstand komt, afhankelijk van hoeveel kracht je zet.
  • Remkabels: Ze zijn een essentieel onderdeel en zorgen voor juiste werking zodat de remmen veilig gebruikt kunnen worden. De functie van de remkabels is het doorzetten van de de kracht die je op de remhendel zet en dit door te vertalen naar het remblok. Zorg ervoor dat je de remkabels goed onderhoudt en ze regelmatig controleert.
  • Remblokken: De remblokken komen direct in contact met de velg. Ze zorgen voor wrijving met de velg waardoor je fiets langzamer gaat of tot stilstand komt, afhankelijk van hoeveel kracht je op de remhendels zet. Controleer en vervang de remblokken regelmatig.

Bij Santafixie vindt je reserveonderdelen voor alle onderdelen van het remsysteem en kies de producten die het beste passen bij je fietsstijl en fiets.