Baanfietsen

Baanfietsen

18 producten

per pagina

Baanfietsen

18 producten

per pagina

WAAROM ZOU JE VOOR EEN BAANFIETS KIEZEN?

Als winkel die gespecialiseerd is in stadsfietsen, hebben we bij Santafixie de beste modellen baanfietsen, ook wel velodroom- of sprintfietsen genoemd.

Dit zijn high-performance fietsen die ontworpen zijn voor gebruik in velodromen en op circuits, maar waarvan je ook in de steden kunt profiteren. Als je op zoek bent naar een fixiefiets die je ook op het circuit kunt gebruiken, dan vind je hier wat je zoekt.

Wat zijn de voordelen van baanfietsen?

 

Baanfietsen zijn een geweldige optie als je op zoek bent naar lichtgewicht, aerodynamische en wendbare modellen. Aangezien het fietsen voor het velodroom zijn, zijn het zeer stijve fietsen, waarvan de frames over het algemeen geen lasnaden hebben en uit één stuk zijn gemaakt, met een design dat klaar is om de schokken te absorberen die worden veroorzaakt door de versnellingen waaraan de fiets wordt blootgesteld.

Het zijn dus over het algemeen wedstrijdgerichte fietsen, meestal gemaakt van hoogwaardige materialen zoals koolstof.

Bovendien hebben ze geen rem- of versnellingsmechanisme en worden ze zeer licht gemaakt, over het algemeen tussen de 7 en 10 kg totaalgewicht.

Een van de grote voordelen waarmee baanfietsen meer opvallen dan andere fixies is hun geweldige aerodynamica. Het hele design van de fietsen is bedacht op geweldige prestaties, inclusief de wielen, die meestal zijn gemaakt van zeer aerodynamische materialen en designs.

Waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van een baanfiets?


Door de aard van de baanfietsen werken ze met een vasttandwielsysteem. Het zijn fietsen zonder versnellingen, die een gelijkmatige trapbeweging zonder onverwachte veranderingen in het ritme bevorderen, wat de wedstrijden in velodromen veiliger maakt.

Dit betekent ook dat baanfietsen geen remmen hebben. Daarom moet je remmen door de intensiteit van het trappen te verminderen. Zoals je kunt zien, zijn sommige modellen voorzien van remmen, waardoor ze beter aan te passen zijn aan verschillende omgevingen.

Je denkt waarschijnlijk aan de prijs van baanfietsen, en het is waar dat het een type fiets is dat een hogere investering vereist dan andere modellen. Je moet je echter bedenken dat je met de aankoop van een baanfiets een topmodel koopt, met de nieuwste materialen, waardoor je geniet van een zeer snelle en wendbare fiets die je in velodromen kunt gebruiken maar ook als fixie.

Merken die je kunt vinden bij Santafixie


In onze catalogus hebben we merken die modellen uit verschillende assortimenten aanbieden, zodat je ook een goedkope baanfiets kunt vinden die het beste past bij je behoeften als je niet op zoek bent naar maximale prestaties of de ambitie hebt om wedstrijden te rijden.

Dit is bijvoorbeeld het geval bij Fuji, die het model met Track Elite Carbon Citrus 2019. We hebben ook modellen van andere historische merken qua baanfietsen, zoals het Italiaanse merk Cinelli, waarvan de kwaliteit buiten kijf staat.

Deze klassieke merken en hun modellen worden aangevuld met jongere merken die zich meer richten op stadsfietsen. We hebben ook andere modellen van het Spaanse Poloandbike, maar ook interessante fietsen van grote merken zoals het Canadese Aventon Bikes, het Amerikaanse State Bicycle, de populaire suggesties van 6KU of fietsen van La Piovra, modellen van de Londense BLB.