Gravel fietsen

Gravel fietsen

27 producten

Pagina
per pagina

Gravel fietsen

27 producten

Pagina
per pagina

Waarom zou je kiezen voor een Griendfiets?

Grindfietsen zijn de beste optie voor fietsers die zowel op de weg als op banen of wegen willen fietsen, met dezelfde precisie en snelheid op beide terreinen.

Grindfietsen, ook wel avontuursfietsen genoemd, zijn sterker dan de traditionele racefietsen en wendbaarder en sneller dan mountainbikes. Ze zijn zodanig ontworpen dat ze vele soorten oppervlakken aankunnen en rugzakken of tassen kunnen dragen.

Een grindfiets is ontworpen om duurzamer en robuuster te zijn dan een standaard racefiets. De geometrie van het frame, de balhoofdbuis en de trapas zijn zodanig ontworpen dat ze meer stabiliteit en comfort bieden. De grindfiets heeft bredere banden om probleemloos met onverharde wegen en grindpaden om te kunnen gaan en beschikt ook over meerdere versnellingen.

Wat zijn de voordelen van grindfietsen?


Een van de meest voor de hand liggende voordelen van grindfietsen is de veelzijdigheid: met deze fietsen kun je een grote verscheidenheid aan routes plannen zonder last te hebben van het terrein. Je kunt met behendigheid op de weg rijden en je tegelijkertijd veilig voelen op de paden, wat leidt tot een werkelijk unieke fietservaring. Grindfietsen is een fietssport die op zijn hoogtepunt is, en terecht.

Als je zoveel mogelijk landschappen wil ontdekken tijdens je reizen, moet je op zoek gaan naar comfort, en de geometrie van dit type fiets garandeert dit. Je krijgt het vertrouwen om op alle soorten terreinen te rijden en het comfort om zo lang mogelijk op de pedalen te kunnen blijven, zonder je zorgen te hoeven maken of je fiets het overleeft.

Met een breed scala aan opties zijn de prijzen van grindfietsen niet alleen maar hoger dan die van andere modellen, zoals cyclocross- of racefietsen, maar in veel gevallen juist veel betaalbaarder.

Waarmee moet je rekening houden wanneer je een grindfiets koopt?


Als je een grindfiets wilt kopen, zijn er een aantal details waarmee je rekening moet houden. Aangezien de gebruiksmogelijkheden van dit soort fietsen het meeste variëren, geldt dit ook voor de productiemogelijkheden voor een enorm rendement. We kunnen de fietsen onderverdelen op basis van het type materiaal waarvan het frame is gemaakt:

  • Grindfietsen gemaakt van koolstof. Koolstof is niet zo gebruikelijk voor een grindfiets, maar er zijn wel hoogwaardige modellen van dit materiaal te vinden. Het resultaat is een lichte en comfortabele fiets die door het gebruik van koolstofvezel prestaties van hoge kwaliteit levert en een robuustheid die je zou missen bij andere materialen.

  • Grindfietsen gemaakt van staal. In het geval van de stalen grindfietsen is er sprake van kracht en betrouwbaarheid voor de avonturiers. Dit is een klassieker materiaal dat zorgt dat de fietsen klaar zijn om alles te weerstaan, zowel op routes met verschillende ondergronden als in de stad. Ook kun je er zeker van zijn dat het frame niet zal lijden bij het dragen van allerlei soorten belastingen en gewichten.

  • Grindfietsen van aluminium. Je kunt ook kiezen voor een grindfiets van aluminium, die net als andere soorten fietsen daadwerkelijk veelzijdig is. Deze fietsen zijn robuust, licht en betrouwbaar. Hierdoor kunnen ze het gewicht van de hobbels weerstaan die zo gebruikelijk zijn bij het grindfietsen.

Aan de andere kant moet je er ook voor zorgen dat je fiets de juiste maat heeft. Een goede lichaamshouding op de fiets is namelijk fundamenteel, vooral als het de bedoeling is om er een paar uur op te zitten, zoals bij grindfietsen.

Accessoires en reserveonderdelen voor grindfietsen


Tot slot: laat je hoofd niet gek maken wanneer je op zoek bent naar de ideale aanbiedingen voor grindfietsen. Je kunt deze namelijk met de juiste accessoires aanpassen aan je ervaring. Je moet er ook rekening mee houden dat het tijdens lange ritten van essentieel belang is om de nodige reserveonderdelen bij je te hebben, zodat je niet halverwege de rit zonder reserveonderdelen komt te zitten.

  • Daarom hebben wij binnenbanden en banden die zijn aangepast aan de afmetingen van je grindwielen en aan de verschillende terreinen.

  • Voor je reizen waarbij je gewicht moet meedragen, is het vervoer daarvan van essentieel belang: daarom moet je de juiste tassen en zadeltassen zoeken en, als je het nog niet hebt, een bagagedrager gebruiken.

  • Als je het avontuur gaat opzoeken op allerlei soorten terreinen, kan het ook handig zijn om een goed spatbord te zoeken dat ervoor zorgt dat de fiets niet zo gauw vies wordt.

En om je fiets voor jou op maat te maken, beschikken we ook over verschillende onmisbare onderdelen:

  • Reserveonderdelen voor het frame van je grindfiets, waarvan je hoogwaardige modellen kunt hebben.

  • Het kan met name interessant zijn om te zoeken naar een grindstuur dat je reiservaring nog verder zal verbeteren, met een ongeëvenaard comfort.

  • Zo moet je voor je comfort ook het ideale zadel vinden voor dit type fiets.