Ortlieb

Ortlieb

Men zegt dat grote uitvindingen geboren worden uit grote nood. Je kleren en bezittingen droog houden als je met de fiets bent, is er daar één van. Ortlieb heeft vanaf het begin producten ontworpen en gemaakt die volledig waterdicht zijn dankzij de gesealde naden. Dit is het kwaliteitskenmerk van Ortlieb en wat het onderscheidt van zijn concurrenten.

Lees meer

Ortlieb Topcategorieën

Best verkochte Ortlieb producten

 

Ortlieb

284 producten

per pagina

Ortlieb

284 producten

per pagina

Ortlieb, geboren voor alle buitensportliefhebbers

Inspiratie met afdekzeilen voor vrachtwagens

Men zegt dat grote uitvindingen geboren worden uit grote nood. Je kleren en bezittingen droog houden als je met de fiets bent, is er daar één van. Eind jaren zeventig was Hartmut Ortlieb een jonge, avontuurlijke fietser met Duitse wortels die een passie had om de wereld te verkennen en te bereizen met zijn fiets. Op een van zijn excursies, in het zuiden van Engeland, werd hij geconfronteerd met een grote overstroming. Omdat hij geen schuilplaats had, was hij duidelijk behoorlijk doorweekt. Hij en al zijn bezittingen. Op dat moment zag Hartmunt een vrachtwagen passeren, met een dekzeil om de goederen te beschermen. Er klikte iets in zijn hoofd en hij realiseerde zich dat de buitenkant van het dekzeil wel nat werd, maar dat de lading volkomen droog bleef.

Hartmut Ortlieb kwam op het idee om dit soort materiaal in zijn reistassen te gebruiken om te voorkomen dat zijn hele lading en persoonlijke bezittingen doorweekt zouden raken in de regen. Dit betekende de geboorte van de beroemde Ortlieb waterdichte fietstassen.

De geboorte van Ortlieb

Hartmut keerde terug van zijn expeditie met het idee en de wens om een nieuwe reis te beginnen, deze keer een ondernemersreis. Toen hij thuiskwam, nam hij de naaimachine van zijn moeder, een bak rood vrachtwagenzeil en begon te naaien en verschillende pasvormen uit te proberen om de eerste waterdichte fietstas in elkaar te zetten. Met alleen het dekzeil en wat haken uit de bouwmarkt had Hartmut zojuist de eerste waterdichte fietstassen achter op zijn fiets gemaakt. De uitvinding werkte en hij produceerde snel nog een tas van grotere afmetingen om een grotere hoeveelheid bagage te kunnen vervoeren.

Zijn vrienden en buren waren verrast door de functionele uitvinding die hij had gedaan en toonden grote belangstelling voor zijn tassen. De belangstelling was zo groot dat verschillende distributeurs Hartmut om zijn tassen vroegen. Zo kreeg de eerste serie zadeltassen zijn eerste programmering en werd begonnen met de distributie.

Hartmut bedacht een soortgelijk systeem, maar dit keer op het stuur van de fiets. De tassen waren een succes en de vraag was onhanteerbaar voor Harmut, dus besloot hij zijn vrienden en familie om hulp te vragen en kort daarna richtte hij in 1982 Ortlieb op.

Een steeds populairder merk

Ortlieb heeft vanaf het begin producten ontworpen en gemaakt die volledig waterdicht zijn dankzij de gesealde naden. Dit is het kwaliteitskenmerk van Ortlieb en wat het onderscheidt van zijn concurrenten. Ortlieb verving later de bevestigingshaken op zijn zadeltassen door een zelfvergrendelend sluitsysteem met de naam Quick-Lock 1, waardoor zijn producten extra grip en veiligheid kregen.

De vraag naar hun producten groeide gestaag en hun 60-koppige werkplaats was te klein geworden, dus verhuisden ze naar het bedrijfsgebouw in Heilsbronn.  Het is vermeldenswaard dat zelfs met de grote vraag naar fietstassen in die tijd, Ortlieb bleef innoveren met nieuwe producten, zoals de eerste waterdichte rugzak, de "Packman".

Ortlieb heeft wat voor velen een constante hoofdpijn was bij het reizen met de fiets, veranderd in een functioneel en onmisbaar item.

Ortlieb vandaag

Vandaag de dag heeft het Duitse bedrijf meer dan 200 mensen in dienst en biedt het een breed assortiment producten dat voortdurend in ontwikkeling is. Alle producten zijn zeer waterbestendig en worden vervaardigd volgens een innovatieve lasmethode.

De fabricagekwaliteit van zijn producten onderscheidt zich doordat zij voldoen aan de meest veeleisende behoeften en weersomstandigheden.

Ortlieb levert rechtstreeks vanuit Duitsland aan de verschillende sportzaken die gespecialiseerd zijn in fietsen, watersport en trekking. Het levert al zijn producten via verschillende distributiekanalen die ze in meer dan 30 landen leveren.

Ontdek de uitstekende bescherming en functionaliteit van Ortlieb bij Santafixie

Soms is het een beetje lastig om onze goederen en persoonlijke bezittingen tijdens het fietsen te vervoeren en hebben we accessoires nodig om alles te kunnen dragen. Dit is waar Ortlieb een zeer belangrijke rol speelt. Op onze onlinewebsite hebben wij een uitgebreid assortiment Ortlieb-fietsaccessoires  waarmee je een groot aantal producten kunt vervoeren en deze op de veiligste manier kunt beschermen.

Bovendien hebben wij ook Ortlieb-fietsuitrusting voor je, als je geen grote tassen of accessoires op je fiets wilt meenemen.