Stuurdoppen

Stuurdoppen

16 producten

per pagina

Stuurdoppen

16 producten

per pagina

Tips bij het kiezen van de juiste stuurdoppen voor je fiets

Stuurpluggen/stuurdoppen zijn bijna verplicht voor alle fietsers. Elk stuur zou eigenlijk moeten worden afgemaakt met pluggen aan beide uiteinden van het stuur. Op die manier voorkom je problemen bij een mogelijke val. Een stuur zonder stuurdoppen kan ernstige verwondingen veroorzaken.

Stuurdoppen worden gebruikt bij alle fietssporten en worden normaal gesproken aangeschaft in combinatie met stuurlint en handvatten.

Materiaal

Stuurpluggen worden van allerlei soorten materialen gemaakt. De functie blijft daarbij echter wel hetzelfde.

Dit type stuurplug wordt meestal los verkocht. Deze pluggen zijn sterk en duurzaam en komen in veel verschillende kleuren en designs.

PVC-pluggen worden vaak tegelijk met stuurlint en handvatten aangeschaft. Deze pluggen zijn sterk en duurzaam. We raden ze vooral aan voor fietssporten met een hoger valrisico. PVC-pluggen zijn namelijk minder hard dan aluminium pluggen.

Rubberpluggen zijn gemaakt van een rubberachtig materiaal wat zich perfect aanpast aan het stuur van je fiets. Dit type plug wordt voornamelijk worden gebruikt bij MTB of cyclocross omdat het voorkomt dat je krassen oploopt tijdens een val. 

Koop stuurdoppen voor je fiets bij Santafixie

Bij Santafixie hebben we een groot assortiment met stuurpluggen voor je fiets. We hebben veel kleuren en verschillende materialen beschikbaar, van de beste merken zoals Cinelli or Supacaz.

Weet je niet zeker welke stuurdoppen geschikt zijn voor jouw fiets? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected] of bel 085-20 84 202. Onze specialisten beantwoorden al je vragen met liefde en helpen je met het vinden van het juiste product.