Stuurpennen

Stuurpennen

79 producten

Pagina
per pagina

Stuurpennen

79 producten

Pagina
per pagina

Hoe kies je de juiste stuurpen voor je fiets?

De stuurpen verbindt het stuur met de stuurbuis. Daarnaast heeft het invloed op het comfort van je fiets en je rijhouding tijdens het fietsen.

Bij het kiezen van de juiste stuurpen is het belangrijk dat je let op de lengte en draaihoek. 

De stuurpen heeft namelijk  invloed op je rijhouding ​​en hoe comfortabel je op je fiets zit; het verandert namelijk de hoek en hoogte van het stuur. 

Verschillende soorten

Er zijn twee soorten stuurpennen beschikbaar, afhankelijk van de manier waarop de stuurpen op het stuur is geïnstalleerd; schroefdraad (ook wel ‘klassiek’) en ahead stuurpennen..

  • Klassieke stuurpennen: Worden vaak gebruikt voor urban, sport of low-end fietsen. De stuurpen wordt in de stuurbuis met schroefdaad gemonteerd en zijn in hoogte verstelbaar.
  • Ahead stuurpennen: Dit type stuurpen wordt om de stuurbuis heengeklemd. Hierdoor kun je ‘m nauwkeurig aanpassen. Je kunt de hoek en lengte perfect afstellen op je behoeften. Ahead stuurpennen worden meestal gebruikt voor mountainbikes en professionele fietsen.

De juiste lengte en hoek

De lengte en hoek zijn de belangrijkste kenmerken van een stuurpen en het is daarom belangrijk dat je hierop let bij het aanschaffen van een nieuwe stuurpen.

Een korte stuurpen zorgt voor een meer ontspannen rijhouding en meer controle over de fiets. Het biedt daarbij meer veiligheid wanneer je op hoge snelheid heuvelafwaarts gaat.

Een lange stuurpen zorgt voor een ​​meer aerodynamische rijhouding, waarbij je hogerop je fiets zit. Doordat je meer uitgestrekt op je fiets zit heb je meer grip en controle en meer trapkracht.

Bij het meten van je stuurpen meet je vanaf het midden van de stuuras, tot aan het midden van de headset.