Brooks B17 Narrow Honey Zadel - Bruin

€ 150,00 € 119,90

Bespaar 20% (-€ 30,10)

3-4 Werkdagen

Specificaties Brooks B17 Narrow Honey Zadel - Bruin

  • Rails: Zwarte gekleurd staal.
  • Leer gespannen over metalen structuur.
  • Afmetingen: Lengte 279mm x Breedte 151mm x Hoogte 70mm.
  • Past op elke zadelpen met twee rails.
  • Gewicht: 530 grs.

Omschrijving

Dit is een sportievere versie van het wereldwijd gerenomeerde en tijdloze B17 zadel. Een ontwerp zo goed dat het constant in productie wordt genomen sinds het in de catalogus uit 1910 verscheen. De B17 Narrow (smal) is zeer geschikt voor zowel racefietsen als tourfietsen en is al tijdenlang de keuze van recreatieve fietsers die een voorkeur hebben voor het vrijelijk bewegen van de dijen wat door dit smalle profiel kan, zonder afbreuk te doen aan het comfort dat elk Brooks zadel biedt.

Serie Classic. Levenslang comfort, vormt zich naar je lichaam, is koel tijdens warm weer:

De Classic range bevat vele van Brooks best verkopende modellen voor de moderne fietser. Aangezien alle zadels single rails hebben zijn ze dus compatible met micro-adjust zadelpens. De B17 is het populairste zadel in de Brooks Classic range. Het is zeker het oudste Brooks model en het langst levende zadel in de fietsgeschiedenis. Dit icoon wordt al verkocht sinds 1896 en is in meer dan een eeuw nooit uit productie geweest. Veel van deze modellen zijn ook verkrijgbaar in de Aged en Imperial lines.

Over Brooks

De geschiedenis van het befaamde Britse zadelmerk Brooks start al in 1865: een jongeman van slechts 19 jaar oud zou ´één van die nieuwbakken fietsen´ gekocht hebben die was uitgerust met een houten zadel dat erg pijnlijk was. Toevallig maakte zijn vader leren zadels voor paarden. Dus begon de jongen, beter bekend als John Boultbee Brooks, in zijn vader´s werkplaats een comfortabel zadel van leer te ontwerpen, wat buigzamer als duurzamer was dan zijn houten voorganger. Enkele maanden later was Brooks een feit en de rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis.

Brooks ervaring in het maken van zadels gaat nog steeds terug naar het begin en is ongeëvenaard door geen enkel ander merk in de wereld. Ook tegenwoordig worden de zadels namelijk gemaakt met hetzelfde uitgangspunt als waarmee gestart werd; kwaliteit staat voorop, zowel in materiaal als in fabricatie. De leren zadels zijn naast enorm comfortabel ook een lust voor het oog.

Reviews Brooks B17 Narrow Honey Zadel - Bruin

Schrijf uw review. Beoordeel dit product als eerste

Andere producten van Zadels

Klanten die Brooks B17 Narrow Honey Zadel - Bruin kochten, kochten ook

Recent bekeken producten