Een berg beklimmen met een fixed gear is wellicht tricky, een berg afdalen is nog veel spannender!

05/24/2022
state bicycle co
97
Views

In de legendarische videoserie «Riding Fixed, Up Mountains with Pros» van State Bicycle Co. kwamen sterren van het professionele wielrennen aan het woord, waaronder Floyd Landis, Phil Gaimon, Lachlan Morton of unieke renners als Leo Rodgers. Het spannendste uit deze video’s vinden wij, afgezien van de inspanning van het beklimmen van dit soort bergpassen, de afdaling. Sommigen kiezen ervoor om het wiel om te draaien, een voorrem te monteren en zich door het freewheel naar beneden te laten dragen. Maar degenen die afdalen met een vaste versnelling hebben onze volledige erkenning.

Heb je het nog niet geprobeerd en heb je ervaring met afdalen in de stad met een fixed gear? Dan raden we je aan het eens te proberen! Een belangrijk deel is je mentale staat. Als je fixed gear fietsen combineert met gravel of racefietsen, dan moet je je echt goed concentreren, anders vlieg je van je fiets. Bij het afdalen van een heuvel met fixed gear zul je merken dat je benen snel gaan, heel snel. Zorg er dus voor dat je continu de controle hebt, zodat je voldoende kracht kunt uit kunt oefenen op de pedalen waardoor je kunt afremmen of stoppen. Zo kun je de bochten nemen zonder te crashen. Het gevoel van risico en tegelijkertijd controle over je fiets op de eigen kracht van je benen is verslavend!

Onze vrienden van State hebben de beste downhill-scènes uit de eerder genoemde videoserie «Riding Fixed, Up Mountains with Pros» samengevoegd in een video van minder dan 3 minuten, die wij uiteraard van harte aanbevelen.

¿Y tú, has subido y sobre todo, bajado algún puerto a piñón fijo?En jij, heb jij ooit een bergpas met je Fized Gear gereden en vooral ook afgedaald?¿Y tú, has subido y sobre todo, bajado algún puerto a piñón fijo?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.