Hoe kun je een fietshelm goed schoonmaken en slechte geur vermijden

02/19/2021
Hoe kun je een fietshelm goed schoonmaken en slechte geur vermijden

Om de extra elementen die nodig zijn om te fietsen op de juiste wijze te gebruiken, en hun gebruiksduur te verlengen, dient u er rekening mee te houden hoe u ze dient schoon te maken.

Of u uw helm nu dagelijks draagt of slechts af en toe, u dient hem schoon te houden zodat deze niet slecht gaat ruiken. Het niet reinigen van een helm na elk gebruikt, het toestaan dat vuil en bacteriën goed kunnen gedijen, kan op lange termijn een veiligheidsrisico worden, aangezien de beschermingen van de helm kunnen afnemen en ze daarmee de fietshelm niet langer zo goed beschermen als zou moeten. Veiligheidsexperts adviseren goed onderhoud, om de levensduur van de helm te verlengen en de vereiste bescherming te hebben in geval van een ongeluk.

Hoe dient een fietshelm te worden schoongemaakt? Lees verder voor 6 adviezen over helmreiniging, het voorkomen van slechte geur en het verlengen van de levensduur van uw helm, altijd in totale veiligheid en comfort.

6 reinigingstips

Het goed reinigen van een helm is een klus die niet meer dan 15 minuten in beslag neemt. Daar krijgt u voor terug dat uw helm in de best mogelijke staat blijft. Hieronder vindt u een lijst met 6 adviezen. Hier dient u rekening mee te houden bij het schoonmaken van een fietshelm.

Hoe kun je een fietshelm goed schoonmaken en slechte geur vermijden

1. Reinig de binnenkant van de helm

Het binnendeel van een helm dient het eerste te zijn dat u schoonmaakt. Binnen in de helm vindt u de pads, die tijden elke rit het zweet van de fietser absorberen. Zodra u thuis bent dient u deze grondig schoon te maken met lauwwarm water, niet meer dan 25 ºC, en een milde zeep. Sommige reinigingsmiddelen zijn erg aggressief en kunnen de vulling aantasten en bijdragen aan de achteruitgang van de helm.

2. Reinig de zijbandjes en kinbandjes van de helm

Een ander belangrijk onderdeel van de helm dat goed gereinigd dient te worden wanneer u klaar bent met fietsen zijn de aanpasbare helmbandjes. Op dit onderdeel hoopt zich veel zweet op, aangezien het altijd in contact is met uw gezicht. Om het goed schoon te maken dient u dezelfde procedure te volgen als bovenstaand.

3. Reinig de helmschaal

Een zachte doek is het enige wat u nodig heeft om de schaal van de helm schoon te maken. Een microvezeldoek is de beste keuze. Maak hem nat met lauwwarm water en zeep, en wrijf de hele schaal ermee in. Gebruik vervolgens een andere doek om het overtollige water van de helm te verwijderen, en laat hem aan de lucht drogen.

4. Droog de helm goed

Zodra de hele helm glanzendschoon is, spoelt u hem grondig af tot er geen zeepsporen meer te zien zijn. Zodra dit is gedaan, dient hij goed te drogen. Gebruik hiervoor papieren handdoeken of een haardroger, of laat hem in de zon drogen als het zonlicht niet te sterk is, laat hem nooit te lang in de zon liggen. Houd in gedachten dat wanneer u een haardroger gebruikt u de koude lucht dient te gebruiken, omdat hete lucht bepaalde onderdelen kan beschadigen. Als uw haardroger geen koude luchtstand heeft, kunt u hem beter niet gebruiken en in plaats daarvan papieren handdoeken gebruiken of hem aan de lucht laten drogen.

Het is van belang om de vulling grondig te laten drogen, zodat er geen vocht op achterblijft, en ze weer goed terug te plaatsen zodra ze geheel droog zijn.

5. Vermijd reinigingssprays

Reinigingssprays dienen te worden vermeden bij het reinigen van een helm. Deze producten kunnen oplosmiddelen of alcoholderivativen bevatten die zeer schadelijk zijn voor de synthetische materialen waaruit de helm is gemaakt en kunnen deze beschadigen.

Hoe kun je een fietshelm goed schoonmaken en slechte geur vermijden

6. Bewaar de helm op de juiste plek

Waar u uw helm bewaart wanneer u deze niet draagt is cruciaal om te voorkomen dat deze achteruitgaat en om de levensduur ervan te verlengen. Laat hem niet te lang in de zon liggen, aaangezien interne onderdelen door het zonlicht kunnen worden aangetast en u daarmee risico zou kunnen lopen.

Het is aanbevolen na het grondig reinigen van de helm deze in de zon te laten drogen. Zodra deze geheel droog is, bewaart u hem op een koele en goed geventileerde plek. Het is belangrijk dat hij wordt beschermd tegen stoten of vallen.

Hoe kun je een fietshelm goed schoonmaken en slechte geur vermijden

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *