Hoe installeert u een stuurlint?

12/15/2020
Hoe installeert u een stuurlint
1462
Views

Behalve om te voorkomen dat uw handen wegglijden en voor het dempen van trillingen die worden veroorzaakt door de grond, zal een goed geplaatst stuurlint esthetisch gezien zorgen voor een mooie afwerking.

Alhoewel het enige ervaring en vaardigheid vereist, is het vervangen van een stuurlint eenvoudiger dan u zou denken, zolang u de juiste instructies heeft en deze volgt gedurende het hele proces. Blijf lezen en u zult de te volgen stappen en wat truukjes vinden voor een onberispelijke stuurlintinstallatie.

BEKIJK ALLE STUURLINTEN

Een stap-voor-stap handleiding voor het vervangen van stuurlint

1. Verwijder het oude lint

Het eerste wat u dient te doen is het oude stuurlint verwijderen. Terwijl u dit doet evalueert u de staat van het oude plakband, wat de rem- en versnellingskabels bij elkaar houdt. Bekijk de staat ervan en vervang deze indien nodig door een nieuwe.

Indien de oudere tape met lijm was aangebracht, dient u het hele gedeelte grondig te reinigen en lijmresten te verwijderen voordat u begint met het aanbrengen van een nieuw stuurlint.

2. Begin met het aanbrengen van het nieuwe stuurlint

Zodra u het oude stuurlint heeft verwijderd en het gedeelte heeft schoongemaakt, kunt u beginnen met het aanbrengen van de nieuwe tape. Snijd eerst het uiteinde van de tape, zodat het recht is. Dan is de keuze om te beginnen met plaatsen aan het begin of uiteinde van de stuurstang. Dit is een zeer persoonlijke zaak, aangezien wat voor de een comfortabel zal zijn voor de ander misschien niet het geval is. Zodra u hierover heeft besloten, verwijdert u het plakband van uw nieuwe stuurlint en begint deze aan te brengen. 

Plaats het uiteinde van de tape onder de stuurstang, waarbij u een paar extra centimeter overlaat die in de uitsparing aan het uiteinde van de stuurstang worden gestoken en op hun plaats worden gehouden door de eindpluggen. Dan begint u rondom de stuurstang heen te wikkelen, waarbij u dezelfde afstand laat tussen elke draai. Blijf de tape stevig aandraaien gedurende dit proces, aangezien dit zal voorkomen dat er ribbels in komen of het verschuift nadat het is geplaatst.

Hoe installeert u een stuurlint

3. De laatste hand

Als we tot slot bij het stuurpen aankomen geven we de tape een laatste draai, zodat de tape en de stuurpen parallel aan elkaar zijn. Houd aan beide kanten dezelfde afstand tussen de tape en de stuurpen zodat het gelijk is.  Voor het geval u aan de onderkant bent begonnen, kunt u een stuk isoleertape bevestigen aan de bovenkant van de stuurstang om ervoor te zorgen dat het uiteinde van het stuurlint aan beiden kanten gelijk is en stevig is bevestigd.

Vergeet niet om de eindpluggen correct te plaatsen aan elk uiteinde van de stuurstang.

Bij Santafixie we hebben een video gemaakt om u te laten zien hoe u het stuurlint correct installeert,met begeleiding, stappen en instructies: #HowToDoIt – Hoe installeert u een stuurlint.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *