Het belang van stretchen voor wielrenners

01/19/2021
stretchen voor wielrenners
39
Views

Stretchen is cruciaal voor wielrenners en dient te worden gedaan voor en na elke rit, ongeacht hoelang u op de fiets heeft gezeten of hoe hard u heeft gereden.

Hoeveel van ons springen na het fietsen direct thuis onder de douche? Hoeveel springen er op de fiets en beginnen gelijk te trappen zonder eerst te hebben gestretchd?

Stretchen voorkomt spierschade, activeert uw spieren voordat u begint te rijden en helpt bij de ontspanning en het herstel na het rijden.

Hoofddoel van stretchen

Zoals hierbij vermeld, kan stretchen worden gedaan voor en na het fietsen. Het hoofddoel is het verkrijgen van flexibiliteit om ervoor te zorgen dat uw houding op de fiets zo goed mogelijk is, evenals het activeren van spiervezels voor de rit en het verbeteren van bloedsomloop om spiervermoeidheid te verminderen zodra u van de fiets afstapt. Daarnaast vereenvoudigt stretchen spieroxygenatie, wat helpt om ze sneller en efficienter te herstellen en helpt om spierschade te voorkomen.

Lees verder om te ontdekken waarom stretchen cruciaal is, zowel voor en na workout of fietsen.

stretchen voor wielrenners

Stretchen voor het fietsen

Voordat u op de fiets stapt is uw lichaam normaal gesproken koud en zijn uw spieren stijf en nog niet klaar voor een grote inspanning. Daarom is stretchen zo belangrijk, met name voor het onderlichaam, aangezien dat de spieren zullen zijn die tijdens de hele rit zullen werken. Het is aanbevolen om elke spier 15–30 seconden te stretchen. Het doel daarvan is om uw lichaam geleidelijk op te warmen en spiervezels te activeren, zodat ze goed kunnen werken zodra u op de fiets zit.

Stretchen dient daarom dynamisch te zijn, met zachte, gecontroleerde bewegingen om ervoor te zorgen dat spiervezels beginnen te werken en steeds flexibeler worden. Het hoofddoel van deze warming-up is om spieren uit te rekken en deze voor te bereiden op de fysieke activiteit die komen gaat.

Focus met name op uw spieren in het onderlichaam, wat de spieren zijn die meer intens zullen worden gebruikt, van uw heupen tot uw voeten.

Stretchen na het fietsen

Het hoofddoel van stretchen na het fietsen is het ontspannen van spieren na alle spanning die ze tijdens de rit hebben moeten verduren. Stretchen helpt de spiervezels te ontspannen, stimuleert bloedcirculatie en helpt uw spieren om meer zuurstof te krijgen. Deze statische stretchsesie dient net zolang te duren als de warming-up sessies, dus tussen de 15–30 seconden voor elke spier.

Het stretchen dient nu statisch te zijn, en te worden gedaan totdat u de maximale spierspanning bereikt. Bereik dat punt en houd uw positie gedurende 15–30 seconden vast. Uw spieren zullen goed ontspannen na een rit en u zult zich goed en opgelucht voelen.

stretchen voor wielrenners

Voordelen van stretchen

Stretchen heeft een heleboel voordelen en werkt voor elke sport. Over het algemeen;

  1. Stimuleert het spieroxygenatie en bloedsomloop.
  2. Voorkomt het spierpijn.
  3. Verbetert het flexibiliteit, een zeer belangrijke factor, aangezien dit u helpt om de meest comfortabele positie op de fiets in te nemen.
  4. Ontspant het uw spieren.
  5. Verbetert het bewegingsbereik van uw gewrichten en verhoogt het de mobiliteit.
  6. Staat het een sneller en meer effectief spierherstel toe.
  7. Voorkomt het overbelasting en contracturen van spieren.
  8. Doet het u goed voelen.
  9. Verbetert het uw houding.
  10. Helpt het u stress te beheersen en verminderen dankzij de spierontspanning.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *