Tracks rijden met een gravel bike – Het kan echt!

02/17/2021
Tracks rijden met een gravel bike - Het kan echt!

Het is natuurlijk algemeen bekend dat een gravel bike super veelzijdig is. Hoewel de meeste bikes speciaal ontworpen zijn voor gebruik op snelwegen en anderen juist voor het echte avontuur, vrijwel alle gravel bikes presteren goed op zowel asfalt als op onverharde wegen. De lange wielbasis, de lage trapas, het dropbar-stuur, het ontbreken van vering en de smalle wielen maken afdalen via paden of singletracks echter niet erg comfortabel. Dit is de ongeschreven regel. Er zijn echter mensen die ervan overtuigd zijn dat regels bestaan om overtreden te worden!

Greg Callaghan is een professionele Ierse langeafstandsracer van het Unior Devinci Team. Naast het behalen van enkele podiumplaatsen in het Enduro Wereldkampioenschap is hij ook onderdeel van het Red Bull wielerteam. Greg is er heilig van overtuigd dat gravel fietsen perfect zijn voor kleine weggetjes, paden en tracks.

Tijdens het afdalen via mountainbiketracks is het overigens heel belangrijk dat je de juiste techniek onder de knie hebt. Greg heeft hier overduidelijk geen moeite mee en navigeert al slippend langs rotsen en oevers. Om zichzelf nog meer uit te dagen heeft hij expres een regenachtige dag gekozen, zodat de stenen nog gladder zijn en de tracks extra modderig.

Bekijk hieronder de video!

En jij? Heb jij wel eens spijt gehad van iets, zodra je eraan begon?

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *