10 ideeën voor het decoreren van je huis met fietsonderdelen

06/02/2022
decoreren van je huis met fietsonderdelen
351
Views

Je had zeker niet verwacht dat je met onderdelen van oude fietsen supermooie lampen, onderzetters, of andere mooie dingen kunt maken. Met een beetje verbeelding kun je de componenten en accessoires van oude fietsen recyclen en hen nieuw leven inblazen.

10 decoratie-ideeën met fietsonderdelen

Wij van Santafixie zijn experts in het benutten van oude fietsen en reparatie. Juist om deze reden raden we je aan de componenten of accessoires van je oude fietsen niet weg te gooien. Vind met onze hulp een manier om deze te hergebruiken en om te toveren tot innovatieve decoraties voor je huis. Hier laten we je een paar uitvindingen zien, om je huis mee te decoreren!

1. Wandklok

je huis versieren met fietsonderdelen

Met een fietswiel kun je een elegante wandklok creëren voor elke muur van je huis. Je moet daarvoor wel los het mechanische wijzersysteem kopen wat de tijd en cijfers markeert. Kies mooiste wiel en ontwerp een unieke wandklok. Wie had kunnen denken dat je met een fietswiel je eigen wandklok kan maken.

BEKIJK ALLE FIETSWIELEN

2. Muursculptuur met fietswielen

je huis versieren met fietsonderdelen

Heb je een frisdrankwand zonder decoratie en ben je een echte fietsfan? Check dan dit idee en bewerk de muur van je huis met fietswielen. Probeer verschillende wielmetingen te combineren en je zult zien dat het resultaat nog mooier is. Heb je wielen nodig voor je muur? Wij van Santafixie kunnen je helpen.

BEKIJK ALLE FIETSWIELEN

3. Onderzetters

je huis versieren met fietsonderdelen

Ben je het zat dat je tafel na een feestje onder de kringen zit? Check dan dit idee voor nieuwe onderzetters met behulp van verschillende tandwielen en maak ze zelf. Met één tandwiel kun je allerlei kanten op. Het enige wat je moet doen, is het tandwiel demonteren en een antislip-basis kopen en aanbrengen.

BEKIJK ALLE TANDWIELEN

4. Plafondlamp

je huis versieren met fietsonderdelen

Zoals je kunt, bestaat deze lamp uit een fietsplaat en een keten, de verbeelding heeft geen grenzen. De ketting is niet noodzakelijk, de fietsplaat als de hoofdbasis van de lamp is het belangrijkst bij het creëren van een goede structuur. Zodra je de basis hebt gemaakt kun je de randen versieren naar wens.

BEKIJK ALLE KETTINGBLADEN VOOR FIETS

5. Kledingrek

je huis versieren met fietsonderdelen

Dit rek is een zeer nuttige accessoire dat praktisch overal in je huis kan worden geplaatst. Gooi je jassen niet langer bovenop een stoel, maar maak je eigen kledingrek, zodat je ze op kan hangen. Met een meerdere fietsonderdelen, zoals een stuur, frane of remhendel, maak je eenvoudig je eigen kledingrek. Aan de muur, achter de deur of in de kast van je kamer, waar ga jij je fietsenrek plaatsen?

BEKIJK ALLE FIETSONDERDELEN

6. Wandkleden
je huis versieren met fietsonderdelen

Wil je de muur van je huis versieren en weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Wij van Santafixie geven je graag wat inspiratie. Gebruik een deel van je oude fiets om je muur mee te versieren en laat je ware passie voor fietsen aan iedereen zien. En wat vind je van dit idee? Met het stuur en het zadel kun je het hoofd van een buffel of een hert symboliseren, met een beetje verbeelding natuurlijk. Nu hebben we je hopelijk genoeg ideeën gegeven: tijd om aan de slag te gaan!

BEKIJK ALLE FIETSZADELS

7. Tafellamp

je huis versieren met fietsonderdelen

Met een oude fietsdynamo kun je een geweldige lamp in elkaar zetten. Heb je er zo’n eentje tot je beschikking? Check dan deze foto met dit innovatieve idee en maak je eigen​ tafellamp.

BEKIJK ALLE FIETSVERLICHTING

8. Fotolijstjes

je huis versieren met fietsonderdelen

Het is tijd om je oude opgeborgen foto’s uit de la te halen en je huis te decoreren met mooie herinneringen. Met oude fietsspaken kun je je foto’s met een klein klemmetje gemakkelijk ophangen. Supergaaf idee toch?

BEKIJK ALLE FIETSWIELEN

9. Kaarsenhouders

je huis versieren met fietsonderdelen

Hou je van de warmte en rust die kaarsen met zich meebrengen? Dan is dit idee zeker interessant voor je! Met een eenvoudige fietsketting kunt je verschillende kaarsenhouders voor je huis maken en zo voorkomen dat de kaarsenwax op je tafel belandt. Bovendien kun je verschillende vormen en maten maken en de houder aanpassen aan de grootte van de kaarsen.

BEKIJK ALLE FIETSKETTINGEN

10. De fiets als een ornament

je huis versieren met fietsonderdelen

We eindigen met een decoratie idee voor een oude fiets. Je kunt je oude fiets gebruiken ter decoratie overal in je huis. Santafixie helpt je om je oude fiets te herstellen, zodat je ‘m kunt beschilderen met je favoriete kleur, zodat het design consistent is met de decoratie van je huis.

BEKIJK ALLE VERFSPRAYS VOOR FIETSEN

Heb je inmiddels inspiratie opgedaan voor het decoreren van je huis? Check hier nog meer ideeën álbum de Pinterest.

«Heb je iets om aan dit verhaal toe te voegen? Laat ons in een comment weten hoe jij je oude fietsonderdelen hebt gebruikt voor iets nieuws.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *