Bikepacking & Tassen

Bikepacking & Tassen

432 producten

per pagina

Bikepacking & Tassen

432 producten

per pagina

Welke fietstassen kies je voor je fiets?

Fietstassen zijn een soort accessoire waarmee je tijdens de ritje of route op de fiets comfortabel rijdt en alles met je mee kunt nemen wat je nodig hebt zonder dat je het gewicht zelf hoeft te dragen.

Fietstassen zijn geschikt als je lange routes of tochten gaat maken en zijn meestal gemaakt van plastic, textiel of gemengde materialen. Voordat je ze koopt, moet je controleren of de tassen compatibel zijn met de bagagedrager, hoewel dat tegenwoordig bijna altijd het geval is.

Voor het geval je de fiets op een standaard manier gaat gebruiken of een dagelijkse ritje ermee gaat maken, heb je aan één tas genoeg om alles te dragen wat je nodig hebt tijdens je traject.

Dit type accessoire kan aan de fiets worden bevestigd door middel van de bagagedrager, hoewel er ook enkele zijn die aan verschillende onderdelen van de fiets kunnen worden bevestigd met een hanger of klittenband, en de perfecte keuze zal afhangen van hoe je er gebruik van gaat maken.

Waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van fietstassen?


Om de juiste fietstassen te kunnen kiezen, moet je kijken welke maat en capaciteit ze hebben. De tassen moeten groter zijn als je langere of complexe afstanden gaat afleggen en ze kunnen minder capaciteit hebben als je de fiets in de stad gebruikt.

Je moet ook overwegen of je meestal op regenachtige dagen met je fiets op pad gaat, en of je langs wegen met rivieren of beekjes rijdt en deze fietstassen waterdicht moeten zijn.

Bovendien kun je het gewicht in je tassen beter verdelen als je meer vakken hebt. Als je reizen gaat maken op je fiets of lange afstanden gaat afleggen, is het dus van essentieel belang om een accessoire met redelijk veel vakken te kiezen. Je moet ook aandacht besteden aan details, zoals of de fietstassen riemen hebben, zodat je, wanneer je van de fiets stapt, de tassen over je schouder kunt dragen.

Fietstassen die je overal op de fiets kunt plaatsen


Afhankelijk van het gedeelte van de fiets waarop je de fietstassen gaat plaatsen, zal je moeten kiezen voor een bepaald type fietstas. We geven je wat details.

De tassen die zich op het frame bevinden zijn driehoekig en worden tussen de voorste dwarsbalk en de horizontale dwarsbalk geplaatst. Ze worden meestal bevestigd aan de stangen van de fiets door middel van riemen met een clip- of klittenbandsluiting. 

Door hun grootte kun je van alles meenemen, van een reservebinnenband tot gereedschap dat je nodig hebt voor je fiets of een regenjas, onder andere. 

Ze hebben ook een eenvoudig bevestigingssysteem, aangezien er geen houders nodig zijn. Ook zijn ze gemakkelijk te verwijderen en licht van gewicht. Onder de frametassen vallen die van merken zoals Ortlieb en Restrap op.

Stuurtassen kenmerken zich door het feit dat ze lijken op een mandje. Je kunt er kleine voorwerpen in plaatsen, zoals kaarten of je mobiele telefoon, en je kunt er gemakkelijk bij.

Het is een optie die minder ruimte in beslag neemt dan zadeltassen en zorgt er zo voor dat je het stuur normaal kunt blijven gebruiken. 

Ze zijn gemakkelijk te demonteren en kunnen comfortabel worden gedragen omdat ze licht van gewicht zijn. Ze worden meestal aan de fiets bevestigd door middel van klittenbandsystemen. Opties zoals die van Ortlieb vallen op.

Fietstassen die aan het zadel vastzitten zijn vooral nuttig als je reparatiekits voor lekke banden en ander nuttig gereedschap mee wilt nemen tijdens de rit. 

Bikepacking-tassen vallen ook onder de zadeltassen: ideaal als je van plan bent om met de fiets op reis te gaan, maar niet te veel bagage wilt meenemen.

Het is belangrijk om te kijken of ze compatibel zijn met bepaalde achterlichten die de zichtbaarheid tijdens de rit en dus de veiligheid verhogen. Tot de meest opvallende merken behoren Restrap en Blackburn.

Fietstassen voor aan de stuurpen worden gekenmerkt door het feit dat ze zowel aan de stuurpen als aan het stuur van de fiets kunnen worden bevestigd. Ze zijn zeer licht en nemen weinig ruimte in beslag, en ze zijn perfect om water en energierepen in mee te nemen, zodat je onderweg niet hoeft te stoppen. De tassen van het merk Restrap vallen op.

De fietstassen worden aan de zijkanten van de drager aan de voor- of achterkant bevestigd en worden meestal vastgemaakt door middel van een klemsysteem, dat sluit wanneer je erop drukt. Maar ze kunnen ook worden geplaatst door middel van haakvormige bevestigingen.

Het is belangrijk om te zoeken naar opties met een resistente bevestiging. De drager is namelijk de plek die de meeste weerstand biedt tegen de spanning die wordt veroorzaakt door het gewicht. Onder deze tassen vallen die van de merken Brooks en Ortlieb op.

Waterdichte tassen en fietstassen


Het gebruik van waterdichte fietstassen wordt sterk aanbevolen. Ze zijn niet alleen de beste optie voor als je de fiets op regenachtige dagen gaat gebruiken, maar ook als je in een gebied woont met kouder en regenachtig weer.

Waterdichte tassen zorgen dat er geen water in kan komen en het is aan te raden om te zorgen dat ze ook luchtdicht zijn voor nog meer comfort.

De beste merken voor de beste prijs


Bij Santafixie bieden we je de beste merken fietstassen aan, evenals andere soorten accessoires om je reis comfortabeler en veiliger te maken.

Aarzel niet en bekijk onze aanbiedingen. We werken deze voortdurend bij om de beste fietsproducten aan te kunnen bieden voor betaalbare prijzen. Het enige wat je hoeft te doen, is je bestelling plaatsen. Je hebt de goederen binnen 24 tot 72 uur in huis.