Brooks Team Pro Chrome - Zwart

€ 140,00 € 125,00

Bespaar 11% (-€ 15,00)

Product beëindigd

Maak je geen zorgen, we hebben duizenden producten voor je!

Specificaties Brooks Team Pro Chrome - Zwart

  • Rails: Chromium Plated Steel. Copper rivet.
  • Leer gespannen over metalen structuur.
  • Afmetingen: Lengte 273mm x Breedte 160mm x Hoogte 67mm.
  • Pasbaar op elke zadelpen met twee railsen.
  • Gewicht: 540 grs.

Omschrijving

<De Team Pro Professional is een klassiek Brooks zadel, ontworpen met de behoeftes van fietsers in gedachten. Dit model is in productie voor meer dan een halve eeuw, afgeleid van de oude B17 Competition. Dit zadel heeft een prettig simpel design waarmee het daadwerkelijk de titel ´timeless classic´ verdient. De titel Team Professional is in reliëf aan beide kanten aangebracht net boven een nauwkeurige handskived streep langs de zijkanten, waarbij een stukje van de glanzend leren bovenkant is verwijderd om de textuur en lichtere toon van het suède eronder te onthullen.

Serie Special. Hand gehamerd in Engeland door vakmensen:

Oorspronkelijk werden Brook zadels gemaakt met kleine klinknagels. Racers in de continentale tours wilden hun Brooks zadels echter opnieuw afgewerkt krijgen met grote koperen klinknagels om de levensduur te verhogen aangezien dit zachter is op de lederen top. Deze werkwijze werd door Brooks decennia geleden aangenomen. Een enkele slechtgericht hamerslag kan onherstelbare schade aan de leer aanbrengen, zodat de grootst mogelijke zorg tijdens de productie in acht genomen moet worden. Elke koper klinknagel op alle Special zadel modellen wordt zorgvuldig met de hand gehamerd door vakmensen.

Over Brooks

De geschiedenis van het befaamde Britse zadelmerk Brooks start al in 1865: een jongeman van slechts 19 jaar oud zou ´één van die nieuwbakken fietsen´ gekocht hebben die was uitgerust met een houten zadel dat erg pijnlijk was. Toevallig maakte zijn vader leren zadels voor paarden. Dus begon de jongen, beter bekend als John Boultbee Brooks, in zijn vader´s werkplaats een comfortabel zadel van leer te ontwerpen, wat buigzamer als duurzamer was dan zijn houten voorganger. Enkele maanden later was Brooks een feit en de rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis.

Brooks ervaring in het maken van zadels gaat nog steeds terug naar het begin en is ongeëvenaard door geen enkel ander merk in de wereld. Ook tegenwoordig worden de zadels namelijk gemaakt met hetzelfde uitgangspunt als waarmee gestart werd; kwaliteit staat voorop, zowel in materiaal als in fabricatie. De leren zadels zijn naast enorm comfortabel ook een lust voor het oog.

Andere producten van Zadels

Klanten die Brooks Team Pro Chrome - Zwart kochten, kochten ook

Recent bekeken producten