Brooks Team Pro Classic – Honing-bruin

€ 110,00 € 94,90

Bespaar 14% (-€ 15,10)

Product beëindigd

Maak je geen zorgen, we hebben duizenden producten voor je!

Specificaties Brooks Team Pro Classic – Honing-bruin

  • Rails: zilver kleur van staal.
  • Leer gespannen over metalen structuur.
  • Afmetingen: Lengte 273mm x Breedte 160mm x Hoogte 67mm.
  • Pasbaar op elke zadelpen met twee railsen.
  • Gewicht: 530 grs.

Omschrijving

<De Team Professional Classic is simpeler en een nieuwe versie van de Team Professional, met tubular stalen klinknagels in plaats van de grotere handgehamerde koperen klinknagels.

De Team Professional is voor meer dan een halve eeuw in productie, en is afgeleid van de oude B17 Competition collectie. Dit zadel heeft een verrassend eenvoudig design en verdient daadwerkelijk de titel 'timeless classic'.

Serie Classic. Levenslang comfort, vormt zich naar je lichaam, is koel tijdens warm weer:

De Classic range bevat vele van Brooks best verkopende modellen voor de moderne fietser. Aangezien alle zadels single rails hebben zijn ze dus compatible met micro-adjust zadelpens. De B17 is het populairste zadel in de Brooks Classic range. Het is zeker het oudste Brooks model en het langst levende zadel in de fietsgeschiedenis. Dit icoon wordt al verkocht sinds 1896 en is in meer dan een eeuw nooit uit productie geweest. Veel van deze modellen zijn ook verkrijgbaar in de Aged en Imperial lines.

Over Brooks

De geschiedenis van het befaamde Britse zadelmerk Brooks start al in 1865: een jongeman van slechts 19 jaar oud zou ´één van die nieuwbakken fietsen´ gekocht hebben die was uitgerust met een houten zadel dat erg pijnlijk was. Toevallig maakte zijn vader leren zadels voor paarden. Dus begon de jongen, beter bekend als John Boultbee Brooks, in zijn vader´s werkplaats een comfortabel zadel van leer te ontwerpen, wat buigzamer als duurzamer was dan zijn houten voorganger. Enkele maanden later was Brooks een feit en de rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis.

Brooks ervaring in het maken van zadels gaat nog steeds terug naar het begin en is ongeëvenaard door geen enkel ander merk in de wereld. Ook tegenwoordig worden de zadels namelijk gemaakt met hetzelfde uitgangspunt als waarmee gestart werd; kwaliteit staat voorop, zowel in materiaal als in fabricatie. De leren zadels zijn naast enorm comfortabel ook een lust voor het oog.

Andere producten van Zadels

Klanten die Brooks Team Pro Classic – Honing-bruin kochten, kochten ook

Recent bekeken producten