Brooks B17 Standard Zadel - Zwart

€ 150,00 € 116,49

Bespaar 22% (-€ 33,51)

Product niet op voorraad

Voer jouw e-mailadres in en we laten je weten wanneer het beschikbaar is.

Specificaties Brooks B17 Standard Zadel - Zwart

  • Rails: Zwart gekleurd steel.
  • Leer gespannen over metalen structuur.
  • Afmetingen: Lengte 275mm x Breedte 165mm x Hoogte 65mm.
  • Pasbaar op elke zadelpen met twee railsen.
  • Gewicht: 520 grs.

Omschrijving

De Brooks B17 Standard Zadel in het zwart is een hoogwaardig fietszadel dat geschikt is voor lange fietstochten. Het zadel is voorzien van zwarte rails en een met leer gespannen metalen structuur die zorgt voor extra stevigheid en comfort. Door het tijdloze design en de optimale pasvorm is dit zadel al jaren een favoriet onder fietsers.

Met een lengte van 275mm en een breedte van 165mm is het zadel geschikt voor de meeste fietsen. Door de standaard vormgeving past het zadel op elke zadelpen met twee railsen. Op deze manier is het zadel gemakkelijk te monteren en te vervangen indien nodig.

Met een gewicht van slechts 520 gram is de Brooks B17 Standard Zadel lichtgewicht en daardoor ideaal voor sportief fietsen. Door het hoogwaardige leer en het stevige metaal gaat het zadel lang mee en biedt het altijd de gewenste ondersteuning.

Over Brooks

De geschiedenis van het befaamde Britse zadelmerk Brooks start al in 1865: een jongeman van slechts 19 jaar oud zou ´één van die nieuwbakken fietsen´ gekocht hebben die was uitgerust met een houten zadel dat erg pijnlijk was. Toevallig maakte zijn vader leren zadels voor paarden. Dus begon de jongen, beter bekend als John Boultbee Brooks, in zijn vader´s werkplaats een comfortabel zadel van leer te ontwerpen, wat buigzamer als duurzamer was dan zijn houten voorganger. Enkele maanden later was Brooks een feit en de rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis.

Brooks ervaring in het maken van zadels gaat nog steeds terug naar het begin en is ongeëvenaard door geen enkel ander merk in de wereld. Ook tegenwoordig worden de zadels namelijk gemaakt met hetzelfde uitgangspunt als waarmee gestart werd; kwaliteit staat voorop, zowel in materiaal als in fabricatie. De leren zadels zijn naast enorm comfortabel ook een lust voor het oog.

Reviews Brooks B17 Standard Zadel - Zwart

Schrijf uw review. Beoordeel dit product als eerste

Klanten die Brooks B17 Standard Zadel - Zwart kochten, kochten ook

Recent bekeken producten